Hammarby Sjöstad

Hammarby Sjöstad ett exempel på Fabeges ambitioner och mål - vi vill erbjuda våra hyresgäster en arbetsplats som gör hela livet enkelt, flexibelt - och gott.

Spännande historia möter expansiv nutid

Vattnet har gett sitt namn till stadsdelen, staden kring Hammarby Sjö, som började planeras redan på 1980-talet. Här såg man en unik möjlighet att skapa en utvidgning av den centrala innerstaden, samtidigt som ett gammalt industri- och hamnområde förvandlades till en modern stadsdel. I lanseringen har man hela tiden haft vatten och miljölösningar i fokus.

Idag är Hammarby Sjöstad en självklar hubb för företag som vill sitta i ett dynamiskt innerstadsläge med höga servicenivåer, närhet till spårbundna kommunikationer, goda möjligheter att cykla till arbetet, väl utbyggd kollektivtrafik – bland annat med möjlighet att båtpendla – och tillgång till härliga grönområden.

Hammarby modellen

Hela stadsdelen utvecklas utifrån ett kretsloppstänkande, där energi-, avfalls- och vattenhantering ingår. Stadsdelen har ett heltäckande program för återvinning. Matavfall rötas till biogas för fordonsdrift - mullen blir näringsrik gödning. Regnvatten från gator renas lokalt så det inte blir belastning på avloppsreningsverket.

All elkraft som levereras till fastigheterna består av förnybar vindel från Vattenfalls nordiska anläggningar. Sedan flera år tillbaka miljöcertifierars alla Fabeges nybyggnationer och större ombyggnationer enligt BREEAM-SE.

Kom hit med cykel, tvärbana eller båt

Fyra kilometer från Sergels Torg är området enkelt tillgängligt med buss, tvärbana, cykel eller bil – ja, till och med båt. M/S Emelie trafikerar sträckan från Luma via Barnängsbryggan och Henriksdalshamnen vidare till Masthamnen och Djurgården till Nybroplan.

Ny tunnelbana 2025

2018/2019 påbörjas arbetet med en förlängning av blå linje med två grenar söder om city. En med slutsation Hagsätra och en med slutstation Nacka. Bygget beräknas vara klart 2025-2027. Den blå linjen från Kungsträgården till Nacka får en station som kommer att heta Hammarby kanal.

Service

Hammarby Sjöstad är en stadsdel för både arbete och boende och det märks på utbudet av service och kommunikationer. Här finns bland annat mataffärer, restauranger, kaféer, frisersalonger, skomakeri, kemtvätt, blomsterhandel och skräddare. Dessutom är det nära till Sickla Köpkvarter.

Utvecklingen i området

Hammarby Sjöstad växer idag så det knakar för att möta efterfrågan på både kontor och bostäder. För närvarande utvecklas 1 300 nya bostäder och 150 000 kvm kontor, både nybyggnation och förädling. Totalt tillförs cirka 10 000 kontorsarbetsplatser i området.

Här är några av Fabeges utvecklingsobjekt i Hammarby Sjöstad:

Trikåfabriken, Virkesvägen 2
Trikåfabriken består av tre huskroppar, varav den förstauppfördes under 1920-talet. En unik industrifastighet somnu byggs om till en levande, modern och miljömässigthållbar kontorsbyggnad där den unika industrikänslaninte bara behålls utan även utvecklas.
Klicka här för att läsa mer om projektet.

Hammarbyterrassen
I Hammarbyterrassen nära Hammarby kanal får niett nybyggt eget kontorshus i 4 plan där ytorna heltanpassas efter era behov. Här finns optimala förutsättningarför kreativitet, samtidigt som ni drar nyttaav den flexibilitet och effektivitet som bara ett nyttkontorshus kan erbjuda.
Klicka för att läsa mer om projektet.