Nytt landmärke tar plats i Arenastaden

Ovanpå Mall of Scandinavia bygger Fabege framtidens kontor med en yta och höjd i paritet med de fem Hötorgsskraporna i Stockholms City. Byggnaden heter Scandinavian Office Building och kommer att erbjuda ett mångfacetterat servicekoncept för att underlätta yrkesmänniskors vardag. Byggstart för projektet sker 2013 och de första hyresgästerna kommer att kunna flytta in hösten 2015. Tack vare modern teknik kan den nyfikne besökaren redan nu besöka fastigheten i en virtuell miljö via Fabeges webbplats.

Concierge-service, parkeringshjälp, möteszoner för alla tänkbara behov samt butik med allt från läsglasögon, hygienartiklar och paraplyer till sytråd är några av de inslag som skiljer Scandinavian Office Building från andra kontorsfastigheter. Utöver servicen i huset finns Skandinaviens största shoppingcenter med ett stort utbud av restauranger. Byggnaden blir nio våningar hög och kommer att erbjuda hyresgästerna moderna, energisnåla arbetsplatser med miljötänkande i varje detalj. Byggnaden kommer att vara klassad enligt BREEAM Excellent. Investeringen är på drygt 1 Mdkr och fastigheten beräknas rymma upp till 4 000 arbetsplatser.

- Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för framgångsrikt företagande. Det gör vi genom att skapa en citypuls och bygga miljöer där medarbetarna trivs och presterar, där företagen kan nätverka och där det är lika lätt att ta sig ut till Arlanda som att ta cykeln hem från jobbet, säger Christian Hermelin, VD för Fabege.

Fasaden består av en mosaik av olika typer av glas och kommer att ge olika intryck över dagen beroende på hur solen står. På kvällen blir kontoren en lysande lykta. Huset kommer också att delas upp i olika volymer: högre mot järnvägen, lägre och mer småskaligt mot Stjärntorget. Arenastaden erbjuder en blandning av affärsdistrikt, boende, nöjen och shopping och den geografiska placeringen innebär en närhet till både goda kommunikationer och naturområden vid Råstasjön och Hagaparken.

Fabege AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christian Hermelin, VD, Fabege, tel 08-555 148 25, 0733-87 18 25
Anna-Lena Carlstedt, uthyrningschef, tel 08-555 148 55, 0703-99 87 42

Länk till Fabeges film om Scandinavian Office Building: www.fabege.se/Scandinavianoffice

Fakta om Fabeges arbete i Arenastaden:

Fabege samarbetar med några av Nordens mest välrenommerade arkitekter för att skapa byggnader som ger hyresgästerna ett mervärde. Estetik, trivsel och funktion i en väl fungerande helhet, som smidigt kan anpassas efter konjunkturer, trender och utveckling. Alla nya kontorsbyggnader uppförs på ett sådant sätt att de klarar kraven enligt miljöklassningssystemet BREEAM, vilket innebär att energianvändning, material och innemiljö är mer hållbart.

Fabege AB (publ) är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med inriktning mot uthyrning och förvaltning av kontorslokaler samt fastighetsutveckling. Fabege äger fastigheter främst i Stockholms innerstad, Arenastaden, Solna Business Park och Hammarby Sjöstad. Fabege arbetar med utveckling av hela stadsdelar för att skapa långsiktigt hållbara miljöer. Fabege äger fastigheter till ett bok­fört värde av 32,1 Mdkr och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm. www.fabege.seDenna information skickades av Cision http://news.cision.com/se
http://news.cision.com/se/fabege/r/nytt-landmarke-tar-plats-i-arenastaden,c9410340

Följande filer finns att ladda ned:


Pressmeddelande pdf
Scandinavian Office Building interiör
Scandinavian Office Building interiör
Scandinavian Office Building exteriör
Scandinavian Office Building exteriör
Scandinavian Office Building entré
Scandinavian Office Building entré