Media

Välkommen till Fabeges pressrum. Fabeges massmedierelationer skall kännetecknas av öppenhet, objektivitet, snabbhet, tydlighet, långsiktighet, kontinuitet och följa höga etiska normer.

 1. När SEB ville samla sina anställda i Stockholm på ett och samma kontor valde de Arenastaden – ett beslut som haft en positiv inverkan på både ekonomi och rekryteringsmöjligheter.

  Läs mer

 2. Mall of Scandinavia har utsetts till Nordens bästa köpcentrum 2018 av Nordic Council of Shoppingcenters. En vinst centrumchefen Sophie Karls är mycket glad över när vi ringer upp henne dagen efter prisceremonin i Oslo.

  Läs mer

 3. ICA Gruppen AB har tecknat ett nytt 12-årigt avtal om att hyra resterande yta i Signalen 3. Uthyrningen innebär att fastigheten nu är fullt uthyrd till ICA Gruppen, innan den är färdigställd. Hyresvärdet för tilläggsavtalet uppgår till 16 Mkr årligen. Inflyttning sker under första kvartalet 2019.

  Läs mer

 4. Adlibris öppnar en ny butik på Kungsgatan 15. Kombinationen bokhandel, kafé, författarträffar och uthämtning av paket ska ge folk möjligheten att mötas.

  Läs mer

 5. Måndagen den 14 maj kommer Östersunds FK, som skakade Arsenal och vann med 2-1 på Emirates Stadium i Europaligan, till Friends Arena för att möta AIK. Det vill vi fira genom att bjuda in alla ni som arbetar i ett Fabegehus till fotbollsfest.

  Läs mer

 6. Nu ska det bli en upplevelse att besöka Kungsgatan i city. Visionen med nya Kungsgatan är att vara en destination i sig, inte bara en gata som folk passerar.

  Läs mer

 7. Vid Fabege AB (publ):s årsstämma den 9 april 2018 beslutades det om en uppdelning av aktier (”split”) med villkor 2:1. Styrelsen bemyndigades av årsstämman att bestämma avstämningsdagen för spliten.

  Läs mer

 8. Fabege har avyttrat fastigheten Resedan 3 i Vasastan till Probitas. Försäljningen sker i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 215 Mkr.

  Läs mer

 9. Tidlöshet och nordiskt ljus är två ord som beskriver interiören på Siemens kontor i Arenastaden väl. En unik detalj är att Siemens medarbetare har fångat det bästa som svensk natur kan erbjuda på stora fotoväggar.

  Läs mer

 10. Vid Fabege AB:s årsstämma den 9 april 2018 fastställde stämman styrelsens förslag till utdelning för år 2017 med 4:50 kr per aktie. Avstämningsdag för erhållande av utdelning beslöts vara den 11 april 2018. Utdelningen beräknas utsändas av Euroclear Sweden AB den 16 april 2018.

  Läs mer

 11. Vid Fabege AB:s årsstämma den 9 april 2018 fastställde stämman styrelsens förslag till utdelning för år 2017 med 4:50 kr per aktie. Avstämningsdag för erhållande av utdelning beslöts vara den 11 april 2018. Utdelningen beräknas utsändas av Euroclear Sweden AB den 16 april 2018.

  Läs mer

 12. Tuffa klimatmål och högre bonus för miljövänliga bilar gör att många företag nu står i begrepp att byta ut sin fordonsflotta. Det ställer höga krav på laddstationer i kontorsfastigheter.

  Läs mer

 13. Fabege har tillsammans med Ragn-Sells, Catena och Servistik bildat bolaget Urban Services, som kommer att arbeta med att effektivisera transporterna i Arenastaden genom att erbjuda service- och logistiktjänster till alla butiker och kontor i området. Målet är att skapa tryggare och trevligare gatumiljöer genom att minska transporterna med 70 procent till 2021.

  Läs mer

 14. Nu flyttar två nya starka varumärken in på en av Stockholms mest centrala shoppinggator. Visionen för Gamla Brogatan bygger på nyckelorden personlig, inbjudande och händelserik och fastighetsägarna har bland annat Carnaby Street i London som förebild.

  Läs mer

 15. Framtiden i trä

  2018-03-15

  Arbetet med Trikåfabriken 9 i Hammarby Sjöstad är i full gång. Det är första gången Fabege låter bygga till ett kontorshus med en trästomme, men troligen inte den sista. 

  Läs mer

 16. Fabege har tecknat avtal om att sälja fastigheten Uarda 6 i Arenastaden till Union Investments öppna fastighetsfond Unilmmo: Europa. Den Hamburgbaserade fastighetsinvesteraren har tidigare förvärvat två fastigheter av Fabege i Arenastaden. Fabege kommer på uppdrag av Union Investment att förvalta fastigheten, behålla kundrelationen och fortsatt driva utvecklingen i Arenastaden. Genom försäljningen bekräftas återigen områdets attraktivitet för institutionella investerare.

  Läs mer

 17. Gröna växter på kontoret är inte bara vackert. Många företag har upptäckt att det också kan få stora effekter på vår hälsa och prestation.

  Läs mer

 18. The North Alliance (NoA), ett nordiskt nätverk av kommunikations-, design och teknikbyråer, samlar nu sina svenska byråer under ett och samma tak i Fabeges fastighet Apotekaren, även kallad Tulestationen, i city. Det gröna hyresavtalet gäller cirka 3 800 kvm med och löper på sju år.  The North Alliance tillträder lokalen i början av 2019.

  Läs mer

 19. Visa fler