Nyheter

Kategorier

Tidsperiod

Sök

2018

Så orkar du fram till semestern

Inom några veckor stundar en efterlängtad semester för många. Men den sista tiden dit kan kännas tung på grund av trötthet, bristande motivation eller stress att hinna klart med allt före ledigheten. Men det finns tips som gör dina juniveckor lättare!

Bli effektivare på jobbet

Öka kreativiteten och få bättre beslutsfattande genom att boka in promenadmöten i din vardag. Genom att gå mer blir du piggare och mer uppmärksam, vilket leder till att du får fler idéer. Vi tipsar om hur du enkelt kommer igång.

Attraherar talanger från hela världen

Rätt läge och flexibla lokaler gynnar rekryteringsmöjligheterna. Snart går flyttlasset för Goodbye Kansas och The North Alliance – två företag med fokus på läge vars lokaler noga anpassats till verksamheternas unika behov.

Rekrytera rätt – läge och lokaler kan avgöra

När SEB ville samla sina anställda i Stockholm på ett och samma kontor valde de Arenastaden – ett beslut som haft en positiv inverkan på både ekonomi och rekryteringsmöjligheter.

Mall of Scandinavia vinner prestigepris

Mall of Scandinavia har utsetts till Nordens bästa köpcentrum 2018 av Nordic Council of Shoppingcenters. En vinst centrumchefen Sophie Karls är mycket glad över när vi ringer upp henne dagen efter prisceremonin i Oslo.

Adlibris öppnar flaggskeppsbutik

Adlibris öppnar en ny butik på Kungsgatan 15. Kombinationen bokhandel, kafé, författarträffar och uthämtning av paket ska ge folk möjligheten att mötas.

Fabege och Stockholm Live bjuder på fotbollsfest

Måndagen den 14 maj kommer Östersunds FK, som skakade Arsenal och vann med 2-1 på Emirates Stadium i Europaligan, till Friends Arena för att möta AIK. Det vill vi fira genom att bjuda in alla ni som arbetar i ett Fabegehus till fotbollsfest.

Omvandlingen av Kungsgatan

Nu ska det bli en upplevelse att besöka Kungsgatan i city. Visionen med nya Kungsgatan är att vara en destination i sig, inte bara en gata som folk passerar.

Här jobbar vi – Siemens

Tidlöshet och nordiskt ljus är två ord som beskriver interiören på Siemens kontor i Arenastaden väl. En unik detalj är att Siemens medarbetare har fångat det bästa som svensk natur kan erbjuda på stora fotoväggar.

Eldrivet dominerar 2030

Tuffa klimatmål och högre bonus för miljövänliga bilar gör att många företag nu står i begrepp att byta ut sin fordonsflotta. Det ställer höga krav på laddstationer i kontorsfastigheter.

Ett renare och trevligare gatuliv med effektiva transporter

Fabege har tillsammans med Ragn-Sells, Catena och Servistik bildat bolaget Urban Services, som kommer att arbeta med att effektivisera transporterna i Arenastaden genom att erbjuda service- och logistiktjänster till alla butiker och kontor i området. Målet är att skapa tryggare och trevligare gatumiljöer genom att minska transporterna med 70 procent till 2021.

Två steg närmare visionen för Gamla Brogatan

Nu flyttar två nya starka varumärken in på en av Stockholms mest centrala shoppinggator. Visionen för Gamla Brogatan bygger på nyckelorden personlig, inbjudande och händelserik och fastighetsägarna har bland annat Carnaby Street i London som förebild.

Framtiden i trä

Arbetet med Trikåfabriken 9 i Hammarby Sjöstad är i full gång. Det är första gången Fabege låter bygga till ett kontorshus med en trästomme, men troligen inte den sista. 

Gröna kontor för bättre lönsamhet

Gröna växter på kontoret är inte bara vackert. Många företag har upptäckt att det också kan få stora effekter på vår hälsa och prestation.

Här jobbar vi – EVRY

Innovation, teknologi och en stark lokal närvaro har gjort EVRY till ett ledande IT-företag i Norden.

Mat för kontorsråttan

Vad ska en stillasittande kontorsarbetare äta för att få rätt mängd energi hela dagen?Näringsfysiologen och författaren Kristina Andersson ger sina bästa tips.

Världscup-succén är tillbaka i Hammarby Sjöstad

Idag, 30 januari 2018, möts den alpina världscupens stjärnor ännu en gång i Hammarbybacken för att göra upp om pallplatserna i en parallellslalomtävling för herrar och damer.

2017

Återanvänd den fasta kontorsinredningen

Varje år slängs tusentals ton av fullt fungerande byggmaterial från kontor. Fabege deltar nu i ett forskningsprojekt som syftar till att öka återanvändningen av material i mycket gott skick. 

Fabege på Smarta Städer

Se klippet från mässan där vår VD, Christian Hermelin, berättar om hur man bygger attraktiva stadsdelar. 

10 tips för effektiva och energigivande jobbmöten

Möten är navet i en verksamhet, det är här idéer diskuteras och viktiga beslut tas som avgör resultat och framgång. Ungefär 30 % av arbetstiden sitter vi på möten, är du chef så blir procenten högre cirka 50 – 80%.

Siemens - c/o Fabege

Siemens har flyttat till Arenastaden och ett nytt kapitel skrivs i teknikjättens historia. Här berättar de om valet av område som en investering för framtiden.

Anrikt möter nytt på Centralbadet

På Centralbadet du hittar det mesta inom hälsa oavsett om det är bad, behandlingar eller spännande mattrender. Följ med på en hundraårig spatradition!

Därför är rätt ljus viktigt på jobbet

Vad ska man tänka på när man planerar belysningen på sitt kontor? Vi frågade ljusfabriken ERCO om råd.

100% grön el

Nu kör vi med 100% grön el. Fabege byter nu ut alla sina servicebilar till nya elbilar som kommer att laddas med enbart grön el.

Spektakulär takpark åt SEB

Det blommar i Arenastaden – på taken! I stadsdelen finns nu en hektar gröna tak och sedan i våras kan SEB, och många andra, njuta av en park på våning sju. 

De valde aktivitetsbaserat kontor

Orkla Care och Orkla Confectionary & Snacks gick från kontorslandskap och egna rum tillatt jobba aktivitetsbaserat. En lyckad lösning, visar en medarbetarundersökning.

Pelaren – Söderstadens pärla

Söder om söder får ett nytt landmärke och telekombolaget 3 ett kontor som verkligen syns. Pelaren tornar stiligt upp sig på Pastellvägen mitt emot Globen.

Missa inte de nya restaurangerna

Nu höjs nivån på luncherna i Arenastaden och Hammarby Sjöstad ytterligare. Två högklassiga restauranger öppnar – välkomna Pocket by Pontus och Luma Restaurang och Konferens by Eatery!

Från en gammal och bortglömd gata till en charmig mötesplats

Personlig, inbjudande och händelserik. Gamla Brogatan som en gång i tiden var en mötesplats för konstnärer och musiker får nu ett nytt ansikte. Så ser visionen ut för Gamla Brogatan.

Behagligare ljud på jobbet

Alla behöver lugn och ro ibland, inte minst på jobbet. En behaglig ljudmiljö gör det lättare att fokusera på det du ska göra och minskar stress.

Grand Central Sundbyberg tar form

Fabege tar Sundbybergs gamla Åhlénshus in i 2010-talet. Nästa år ryms här ljusa kontor, butiker och restauranger i ett extremt pendlarvänligt läge.

Tvätta bilen med rent samvete

Världens första Svanenmärkta biltvätt ligger i Arenastaden. Future Car Care handtvättar bilar miljövänligt och skonsamt med vattenånga.

Kreativa möten på Friends Arena

Friends Arena är inte bara spelplats för de största sportevenemangen och konserterna. Här kan du också boka konferenser som lockar fram kreativiteten.

SEB:s kontor öppnar upp mot staden

Nästa år lämnar SEB den stora halvmåneformade byggnaden i Rissne för tre stilrena hus i myllrande Arenastaden. Alessandro Ripellino ritade båda kontoren – med 25 års mellanrum.

Besök Solnas vildmark

I Råstasjön flockas änder, doppingar, svanar och ovanligare fåglar som näktergalar och brunänder. Därför trivs fåglarna här och så mår de i storstaden.

SEB flyttar in i Sveriges största nybyggda kontor med fokus på hållbarhet!

8 och 16 maj flyttar SEB in i sitt nya kontor i Arenastaden, Sveriges största nybyggda kontor med fokus på hållbarhet. Fabege äger och förvaltar fastigheten och hyreskontraktet är deras största hittills.

Glashus sätter tonen i Råsunda

Ett glashus med en iögonfallande spets står snart klart som huvudkontor åt Telenor. Så här tänkte arkitekten bakom Solnas nya landmärke No1 Råsunda.

Bättre kontor – friskare medarbetare

Hur kan vi skapa lokaler för friskare medarbetare? Ren luft, generöst ljusinsläpp och möjlighet till fysisk aktivitet är tre nyckelord.

Serva cykeln på jobbet

Gratis motion och snabbare resväg till och från jobbet. Allt fler upptäcker fördelarna med att cykla. Vid sidan om bra parkeringar och omklädningsrum erbjuder Fabege även sina hyresgäster möjlighet till cykelservice två gånger om året. Under april och maj är det dags igen. 

Pocketparker gör staden skön

När staden växer och blir trängre blir det en utmaning att skapa bra utemiljöer. Pocketparker, eller miniparker, är gröna lungor i Solna Business Park. 

Trendspaning: co-working

Trenden med co-working-spaces blir allt vanligare i Sverige. Nu vill vi inte bara hyra plats på ett kontorshotell, vi vill bli medlemmar i sociala och gärna internationella kontorsnätverk. Så här fungerar co-working.

Titta in i Telia Companys aktivitetsbaserade kontor

Så här ser det ut i Telia Companys nya hus där samarbete, inspiration och energi var ledorden under inredningsarbetet. Här är resultatet.

Så byggs en fossilfri stad

Ett fossilfritt Stockholm kan bli verklighet år 2040. Så bidrar Fabege till att bygga en stad där uppvärmning, el och transporter sker utan kol och olja.

Bättre miljö med gröna hyresavtal

Det ska vara lätt att göra rätt. Därför erbjuder Fabege gröna hyresavtal, där både hyresgäst och hyresvärd anger hur man ska minska kontorets miljöpåverkan.

Så stärker kontoret företagskulturen

Är det viktigt att kontoret speglar företagets kultur? Vi har pratat med 3 Sverige och Toca Boca om hur de låter kulturen genomsyra lokalerna.

Arenastaden tillväxtmotor i Solna

67,5 miljarder kronor och 24 300 nya jobb. Det beräknas Arenastaden ge samhället från byggstart 2007 till 2020. Så påverkar det Solna kommun.

Tekniken revolutionerar handeln

Ny teknik präglar detaljhandeln just nu. När konsumenterna gör fler inköp på nätet får butikerna ställa om. Läs om hur det påverkar Tommy Hilfiger.

Detta utmärker en långtidsfrisk arbetsplats

Vad är det som får människor att trivas på jobbet? Det är en av grundfrågorna i forskaren Magnus Svartengrens arbete. Här är svaren.

Miljön i fokus när SEB flyttar

I maj går första flyttlasset för SEB när tre Stockholmskontor blir ett i Arenastaden. Det nya kontoret är omsorgsfullt byggt med tanke på miljön och framtiden.

Flytten ökade trivseln på Sodexo

Livskvalitet och medarbetaren i centrum var ledorden när Sodexo flyttade till Arenastaden. En flytt som också innebar ett förändrat arbetssätt. Här är deras bästa råd.

Det är nytt inom kontor

Aktivitetsbaserade kontor, sociala ytor, återbruk och fokus på hälsa är några av de stora trenderna inom kontor och arbetsmiljö.

Kungsgatan återtar sin glans

Internationella flaggskeppsbutiker, mer mode och spännande restauranger. Så ser Fabeges och andra fastighetsägares vision av Kungsgatan ut.

2016

God Jul och Gott Nytt År!

Julen närmar sig och vi vill tacka för året som har gått. 

Alpina världscupen till stan -igen

För andra året i rad arrangeras den alpina världscupen i Hammarbybacken. En actionfylld topptävling i stadsmiljö och som utmanar på flera sätt.

Lekfullt kontor åt Childhood

Sedan i mars 2016 har Childhood sin arbetsplats i Wenner-Gren Center. Stiftelsen trivs i det öppna kontoret som återspeglar verksamheten visuellt. 

Gula linjen gör Arenastaden ännu mer lättillgänglig

När Fabege utvecklar nya stadsdelar är spårbunden trafik en förutsättning. Idag vill många resa hållbart och inte vara bilberoende. Gula linjen ska gå från söderort till Arenastaden.

Res klimatsmart till jobbet

Flera företag i Arenastaden gör Cero-analyser för att minska koldioxidutsläpp kopplade till medarbetares resor. Läs om varför klimatsmarta resor är rätt.

Därför behövs kontoret

Teknikens utveckling gör arbetslivet mer flexibelt. Men det personliga mötet med kollegorna på kontoret är viktigare än vi kan tro. Så här skapar du ett kontor där alla trivs. 

Lyftet för Vasagatan

Från dunkel och otrygg nattetid till en levande och trivsam stadsgata dygnet runt. Det är planen för Vasagatan. Så här ser visionen ut.

Så cyklar du säkert i vinter

Allt fler stockholmare cyklar till jobbet. Nybyggda cykelparkeringar gör pendlingen smidigare.

Viktigt: ladda ej bilen i vanligt uttag!

Allt fler laddar sina elbilar utan tillstånd i vanliga 220-voltsuttag i våra garage. Det innebär inte bara risk för skador, det är dessutom farligt.

Därför lyckades landets största kontorsflytt

Den har kallats landets största kontorsflytt. När tusentals anställda i Telia Company lämnade lokalerna i Farsta efter 54 år gick flytten förvånansvärt smidigt tack vare en rigorös planering och logistikhantering. Så här gjorde man.

Nu skördas kontorshonungen

Medan du semestrade jobbade våra stadsbin med att producera honung. Den honungen är det nu dags att skatta, det vill säga skörda. Hur många kilo tror du att det blir i år?

Så kan kontoret leva längre – tänk återbruk

Släng inte lampan, återanvänd! Möjligheterna med att tillvarata det ”gamla” kontoret har visat sig vara lönsamt på många sätt. Vi förklarar hur. 

Besök stadens rum under Open House

Nyfiken på hur det ser ut högst upp i retropärlan Wenner-Gren Center? Eller hur det känns att stå inne i mäktiga Friends Arena? Den 7-8 oktober har du chansen.

Välkommen Telia Company till Arenastaden

Telia Company flyttade in i sitt nya kontor i Arenastaden 7 juni 2016. Sveriges största inflyttning fylldes av sol, färgglädje och aktiviteter.

Nu finns Sunfleet Bilpool också i Arenastaden

Sunfleet Bilpool är ett smart alternativ till tjänstebil. Med ett företagsavtal hos Sunfleet kan man hyra bil per timme direkt utanför arbetsplatsen. 

Champagneonsdag, söndagsbrunch och nu fler lunchgäster varje dag

Lunchen hos Pontus in the Park är så populär att de börjat växa ur kostymen. Nu stuvar de om och har möjlighet att välkomna ännu fler lunchgäster varje dag.

Vinn biljetter till Childhood-dagen på Gröna Lund

World Childhood Foundation bytte lokaler den 17 mars i år och flyttade in på 16:e våningen i Wennergren-Center vid Sveaplan. I samband med lokalbytet blev Fabege ny partner till Childhood och stödjer deras viktiga arbete.

Ny trend – hyr konferensrum en kvart!

Korta och effektiva möten hålls inte bara på det egna kontoret utan behovet av bra externa mötesplatser ökar. Numera finns möjligheten att hyra en mötesplats i bara 15 minuter. I Fabeges områden finns ett stort utbud av konferensmöjligheter så att alla kan hitta platsen som passar just deras behov.

Känt Stockholmshotell firar 150 år och inreder unika rum

Är du en romantiker eller en person som gillar den avskalade skandinaviska stilen? Vid Stureplan finns hotellet som tilltalar en mångfald av smaker. Edvard Blom ger nu ut en bok om Stockholms hotellhistoria där pärlan Hotell Kung Carl naturligtvis finns med.

Missa inte kvartersbistron Le Vélo i Arenastaden

Le Vélo är en avslappnad och trevlig mötesplats i Arenastaden med vällagad mat i trevlig miljö.

Landets första urbana vineri har öppnat

The Winery Hotel har slagit upp portarna i Solna. Här tillverkar hotellet sitt eget vin och den populära drycken genomsyrar allt från mat, till inredning och arkitektur.

Fem tips för flytt till aktivitetsbaserat kontor

När SBAB bestämde sig för att lämna det traditionella kontoret på Östermalm, för ett aktivitetsbaserat i Solna Business Park var det inte alla medarbetare som jublade av lycka. Många oroade sig över hur de skulle kunna koncentrera sig i det nya landskapet – och var de skulle ha fotot på barnen.

En renare stad med Nollzon

Fabege har anslutit sig till taxitjänsten Nollzon – och bidrar genom det till en renare och tystare stad.

Sveriges mäktigaste kvinnor koras

I början av mars kommer Fabege att finnas på plats när Veckans Affärer utser Sveriges mäktigaste kvinnor i näringslivet.

Världscuptävling i Hammarbybacken

23 februari händer något historiskt i Stockholm. Då intar några av världens skickligaste skidåkare huvudstaden för att göra upp i den alpina världscupen i parallellslalom.

Vinn biljetter till konstmässa

Fabege sponsrar årets upplaga av den populära konstmässan Market Art Fair – och nu kan du vinna två biljetter.

2015

Drömmen om barn blir verklighet

I våras kom en ny fertilitetsklinik till världen. Stockholm IVF ligger strax intill vattnet i Fabeges lokaler i Hammarby Sjöstad och personalen är specialiserad på nedfrysning av ägg, provrörsbefruktning och – livmodertransplantationer.

Belysning skapar trygghet

Det är inte bara julbelysningen som kommit upp i novembermörkret, utan extern expertis har hjälpt Fabege hitta flera ytor och stråk där belysning bidrar till en tryggare och trevligare promenad på vägen till och från jobbet.

En Schysst Sjöstad i år igen

I september var det återigen barnen och ungdomarna i Hammarby Sjöstad som hjälptes åt att städa sjöstaden och diskutera hållbarhetsfrågor.

Candyking till Solna Business Park

Många företag har valt att flytta till Solna Business Park. Ett av de senaste företagen att göra detta är Candyking.

Höstens restaurangnyheter i Fabeges lokaler

Många restauranger har slagit upp portarna i våra lokaler under hösten. Nu presenterar vi tre spännande koncept, Atelier 23 i DN-skrapan, Fat Frank's på Karlavägen och Stairways To Heaven i Hammarby Sjöstad.

Så nöjda är ni med Fabege

91 procent av deltagarna i årets kundundersökning skulle kunna tänka sig att rekommendera Fabege som hyresvärd, vilket gläder oss. Varje år genomför vi en enkät vars svar ligger till grund för vårt fortsatta arbete med att förbättra vår verksamhet.

Fabeges nya app för service och felanmälan

Har du hittat ett fel i din lokal som du vill uppmärksamma oss på? Nu kan du anmäla detta via Fabeges nya app. Via appen får du även information om saker som är på gång i din fastighet och ditt närområde.

Topp-tio bland världens mest hållbara fastighetsbolag

Fabege når en åttondeplacering när Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) presenterar den globala sammanställningen av fastighetsbranschens hållbarhetsarbete 2015.

En mässa för framtidens byggande

I år ska Fabege tala under Nordens största konferens om hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Conference 2015 i Kista. Fastighetsbolaget ska också ställa ut en monter på den tillhörande Ekobyggmässan. Vi ringde upp Mia Häggström som är miljö- och teknikchef på företaget för att få reda på vad som händer under mässan.

Ung konst i Arenastaden

I september invigs 35 meter konst som ska glädja alla besökare i Arenastaden i Solna. Det är högstadieelever från Ulriksdalsskolan som arbetat fram verket på initiativ av Fabege och Solna stad.

Kontorshotell: Dra nytta av grannarna

Det finns många typer av kontorslösningar, och en av trenderna är att välja en individuell sådan. Gör du det i ett kontorshotell får du dessutom andra fördelar så som företag som du kan utbyta idéer med.

DN-huset värmer och kyler med bergets hjälp

Det har tagit många år, men nu närmar det sig driftsättning av geoenergilagringen i DN-huset.

Höga tillväxtmål ställer krav på kontoret

Om 6 månader kan medarbetarna på SBAB mötas mer spontant. De flyttar från ett kontor i korridorer på tre plan, till en öppen lokal på ett plan med högt i tak och rekreationsmöjligheter.

Unilever leder hållbarhetsarbetet globalt

Hållbarhet, ett brett begrepp med många viktiga delfaktorer. Men var börjar man? För Unilever är målsättningen självklar, alla delar måste ständigt ses över och förbättras.

Hållbarhet på schemat

We_Change är evenemanget som låter gymnasieungdomar från hela landet prata om hållbarhet på skoltid. Vi på Fabege begav oss till Thorildsplans gymnasium i Stockholm för att höra vilka framtidsutsikter dagens ungdomar har.

Återvinn och motverka mobbing

Returpack/Pantamera och Friends driver nu en insamling för att stoppa mobbningen i landets skolor.

Arenastadens minsta hyresgäster

Fabege är ett av många företag som valt att bli fadder åt ett antal bin som nu har en kupa i den nybyggda gröna stadsdelen.

Vi bjuder på fotboll

Vi på Fabege är oerhört stolta över utvecklingen som sker i Arenastaden. Vi vill därför ge er ett smakprov på det som erbjuds i stadsdelen.

Tre tidningar under samma tak

DN-skrapan på Kungsholmen är en samlingsplats för tidningsmakare.

Nya smaker i Friends Arena

Friends Arena är inte bara en plats för fotbollsfantaster och konsertälskare. Nu finns även något extra för den som älskar att njuta av goda smaker. Under mars månad öppnades två helt nya restauranger med nya matkoncept i arenan. Ett samarbete mellan Friends Arena och Operakällaren där den flerfaldigt prisade kocken och hovtraktören Stefano Catenacci står för det nya konceptet.

Hemmakänsla och hållbarhet trenden på kontor

I mars välkomnade vi EFG som ny hyresgäst till Hammarby, expert på inredningslösningar för kontor och offentliga miljöer. De spanar ständigt in vad som är nytt och samarbetar med bland annat studenter, arkitekter och formgivare. 

Nära och snabbt är trenden

Summit, som driver utvecklingen inom möten och konferens, ser två trender. Det är tillgänglighet och snabbhet. 

En ”hållbar” dag med Dagens industri

Ansvarsfullt företagande ger nya affärsmöjligheter och långsiktig lönsamhet. 

Panta mot mobbning

Just nu driver Returpack/Pantamera och antimobbningsorganisationen Friends en gemensam kampanj för att för att öka återvinningen av burkar och petflaskor och samtidigt arbeta mot mobbningen i våra skolor.

Vänföretag till Barncancerfonden

Varje år drabbas cirka 300 familjer i Sverige av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos. 

SBAB valde Solna Business Park

När SBAB sökte nya lokaler föll valet på det företagstäta området Solna Business Park. 

2014

Sodexo flyttar in

I januari 2016 får vi en ny granne i Arenastaden. Då flyttar Sodexo till nya moderna lokaler på Evenemangsgatan 17 i Arenastaden tillsammans med sina cirka 200 medarbetare.

Arenastaden stärker organisationen

En helt ny stadsdel växer fram i Arenastaden. Området har på kort tid förvandlats till en levande stadsdel med kontor, restauranger och service. Men området är ännu inte färdigutvecklat, och det är oerhört viktigt att de som bor och arbetar i området idag upplever det som en fungerande stadsdel. 

Hemmabryggt julöl hos Carnegiebryggeriet

En specialkomponerad julmeny och smakrika julöl står på bordet hos Carnegiebryggeriet under december.

Starbucks öppnar flaggskeppscafé på Kungsgatan

Att sätta Kungsgatan på kartan är målet med Fabeges satsning i city. Startskottet sker med att caféjätten Starbucks flyttar in som hyresgäst.

Missa inte Sweden International Horse Show

En fartfylld långhelg står för dörren, med shower och tävlingar i mängder. På fredag kväll kan du gå två, men betala bara för en.

Kom och julmys med familjen i parken

Snart är det minimarknad i Englundaparken. Snurra på chokladhjul och kasta pil - när magen knorrar får du gröt och juliga smakprover.

En levande stad i byggnaden

Möten, orienterbarhet och miljö är nyckelord som legat med i bakhuvudet under utformningen av SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden.

Arbeta i Stockholms coolaste byggnad

Stålbalkar i taket, stora fönster och 7,5 meters takhöjd. Addera modern design med spännande materialval och du har Fordfabriken i Norra Djurgårdsstaden.

De städar för framtiden

Den 27 augusti samlades 383 barn och ungdomar för att göra en storsatsning på miljön i Hammarby Sjöstad. Satsningen öppnade även upp för ökat socialt engagemang och en tidig introduktion till näringslivet.

Arkitektonisk pärla mitt i city

Fastigheten Grönlandet vid Adolf Fredriks kyrka anses vara en av de viktigaste moderna byggnaderna i Sverige. En strikt och elegant fasad möter besökaren från gatan, men innanför porten öppnar sig en stor innergård som omges av ovala husväggar.

En grönskande närmiljö bidrar till kreativitet

Byggnaderna i Solna Business Park moderniseras, men det händer nästan ännu mer i närmiljön. Susanna Elvsén som är marknadsområdeschef hos Fabege berättar om vilka utvecklingsprojekt som pågår i området just nu.

Hemma bäst när Svea Ekonomi fick välja!

Finansföretag med superdesignad kontorsinredning? Jovisst. När Svea Ekonomi flyttade till Arenastaden ville grundaren och ägarna behålla familjekänslan trots företagets växtvärk. Efter att ha varit med i byggprocessen från första start sitter de idag på sin snygga hemtrevliga arbetsplats.

Tre års väntan är nu äntligen över!

Närheten till natur, shopping och bra kommunikationer till Stockholm City fick paret Oliver Strandberg och Rosanna Rhenström att skriva upp sig som intressenter på en nyproducerad lägenhet i Arenastaden. Efter tre års väntan kom sen dagen då paret fick nycklarna till lägenheten på Evenemangsgatan.

Fabege lockade Starbucks till Stureplan!

Den amerikanska kaffejätten Starbucks fortsätter sin expansion i Stockholm och öppnar en ny stor butik vid Stureplan.

Löparklubb etablerar sig i Arenastaden!

Att träna löpning i grupp har blivit alltmer populärt. Under hösten kommer den senaste träningstrenden till Arenastaden.

En Schysst Sjöstad

Människans miljöpåverkan påverkar oss själva, jordens natur och naturtillgångar. Vägen till en sund framtid går via en hållbar livsstil. En livsstil som inte bara fokuserar på individen utan även på naturen och allt runt omkring. Det handlar oftast om att ta ansvar för vad man lämnar efter sig och att man agerar mer medvetet.

Fabege tar hem segern i årets Hugin & Munin-pris

Med sin öppna och moderna kommunikation där kunden och investerarna står i centrum har Fabege tagit hem första platsen i Hugin & Munin–priset för 2014 med 78 poäng av 100 möjliga.

Mia Häggström invald i BREEAM kommittén Sverige

BRE Environmental Assessment Method (BREEAM) är ett miljöklassningssystem från Storbritannien.

Evenemangsgatan blir enkelriktad för bättre framkomlighet

Förändringar i Arenastadens taxitrafik kommer att göra det lättare att komma fram på Evenemangsgatan. Per Åsbrandt, fastighetsutvecklare på Fabege, berättar mer om vad som görs just nu för att förbättra trafikläget i stadsdelen.

Internationellt storbolag flyttar till Arenastaden

Allt fler välkända företag hittar sin nya hemvist i Arenastaden. Ett av de senaste i raden är telekombolaget TeliaSonera, som flyttar in i Scandinavian Office Building under våren 2016.

Fine dining under lunchtid

Norra kök och matsalar har öppnat på Dalvägen 12 i Arenastaden. Här bjuds det på modern nordisk gastronomi som är lagad på råvaror valda med omsorg utifrån säsong.

Digital mötesplats knyter samman företag

Solna Business Park har fått en digital mötesplats som skapar ett modernt sätt för företag att mötas, hitta samarbeten och delge varandra information och kampanjer på. I portalen hittar du bland annat Solnas bästa vårdcentral.

Byta kontorstyp: Välj rätt modell och lyckas med flytten

Att byta kontorstyp kan vara påfrestande för både arbetsflöde och medarbetare. Men har du förberett dig väl och gjort din hemläxa kan du både minska sjukfrånvaron och få nöjdare kollegor.

Det händer i nya Carnegiebryggeriet!

Nya Carnegiebryggeriet har förverkligats i Fabeges k-märkta Lumafabrik i Hammarby Sjöstad. Lokalen rymmer, förutom ett miljösmart ölbryggeri, även en restaurang.

Hyresgästerna positiva till att teckna gröna hyresavtal

Årets Hållbarhetsredovisning visar att de gröna hyresavtalen ökade från 36 procent 2011 till hela 52 procent av nytecknad yta under förra året.

– Syftet med avtalen är att samverka kring miljöfrågorna. Då minskar vi både miljöpåverkan och kostnader, säger Mia Häggström, miljöchef hos Fabege.

Fabeges årliga cykelevent

Fabege tycker att alla har rätt till en väl fungerande cykel. Cykelservicen är en uppskattad favorit i repris som startade hösten 2012.

Framtidens shoppingupplevelse

Hösten 2015 öppnas portarna till Mall of Scandinavia i Arenastaden. Med ett stort utbud av butiker och restauranger, nästa generations bioupplevelse och en nordiskinspirerad arkitektur sätter gallerian en helt ny standard för köpcentrum.

Upplev fotboll i världsklass

Se Sverige - Belgien till specialpris på Friends Arena Nu har du som hyresgäst hos Fabege i Arenastaden möjlighet att se några av Europas bästa fotbollsspelare till specialpris. Detta när Sverige...

Nyöppnad taxistation i Arenastaden

Lagom till finalen av Melodifestivalen i mars 2014 öppnades en ny taxistation i det nordvästra hörnet av Friends Arena. 

Arenastaden växer så det knakar

Det ska kännas trivsamt att röra sig i Arenastaden, området ska upplevas rent och snyggt trots att det byggs en helt ny stadsdel i snabb takt. Fem aktörer arbetar nu för att nå dessa mål.

Konferens med utsikt

Vill du boka en konferens med storslagen panoramavy? Under maj  2014 erbjuder Sabis Arenastaden och Sky Bar ett prisvärt heldagspaket för konferens och möten.

Arenastaden får stationär cykelservicestation

Cykelkonsulterna öppnar i mitten av maj en stationär cykelservicestation på Pyramidvägen 3 i Arenastaden. Förutom service kommer de även att erbjuda en trygg och säker cykelparkering samt uthyrning av cyklar i samarbete med Fabege.

Nu byggs Sveriges första vinhotell

Den 23 april 2014 togs det första spadtaget till det som kommer att bli Sveriges första vinhotell, The Winery Hotel. Med egen vinfabrik och Sveriges bredaste vinsortiment kommer hotellet att locka gäster från både Sverige och övriga världen.

Hemtrevligt på taket

Under 2014 flyttar de första bostadsgästerna in i Arenastaden. Ett år senare sker inflyttning på taket av Mall of Scandinavia.

Skandinaviens största köpcentrum lovar shopping i världsklass

När Mall of Scandinavia står klart 2015 har Arenastaden Skandinaviens största köpcentrum. Med en investering på 5,5 miljarder ska 100 000 kvm fyllas med shopping, bio och restauranger – allt i ett toppmodernt bygge där ljud, ljus och form haft sina egna arkitekter.

Ett huvudkontor utöver det vanliga

Ska man vara en attraktiv arbetsgivare idag ska man ha ett miljöriktigt kontor som är enkelt att ta sig till, säger Olov Larsten, Vattenfalls projektledare för utformningen av det nya kontoret.

En tårtbit av det bästa i city

För några år sedan gick jag en promenad runt bangården mitt emot Solna Station. Ett slitet område där sopor och gamla möbler samsades med maskrosorna som trängde upp ur asfalten. Ett långt ifrån idylliskt område.

Här är leken ett pedagogiskt verktyg

Genom att leka tillsammans på Retoys olika mötesplatser upplever barn att de kan vara med och skapa en värld där vi tar väl hand om varandra och naturen.  Det sker genom att de får byta, låna och skapa med leksaker – och alla är välkomna.

Premiär: Välkänd krögare öppnar restaurang i parken

Solna Business Park får ett spännande och välrenommerat tillskott till våren när Pontus Frithiof slår upp dörrarna till Pontus in the Park.

Festivalyra i Solna under Melodifestivalhelgen

Stora festligheter planeras i Solna Centrum i samband med finalen i Melodifestivalen. Både barn och vuxna kommer att kunna se artisterna uppträda i förväg och få en chans att träffa sina favoriter. Dessutom är SVT på plats med Minimello.

Företag utmanar varandra i Stockholms nya cykellopp

Löpningen har Bellmanstafetten, Stockholm Marathon och Tjejmilen. Nu kommer en motsvarande folkfest för cyklister. Boka in lördagen den 24 maj för det nya cykelloppet Gran Fondo Stockholm, där du kan anmäla dig individuellt eller med ett lag från jobbet.

På gång i Arenastaden

Arenastaden omvandlas i snabb takt från ett industriområde till en allt mer levande stadsdel. Med det förbättras även kommunikationerna och det byggs för fullt i området. Men vad är det egentligen som är på gång och vad kommer allt grävande att resultera i?

Upplev en kväll i Arenastaden

Nu har du som hyresgäst hos Fabege möjlighet att uppleva en kväll i Arenastaden. Vi bjuder på två biljetter till hemmamatch mellan AIK och IFK Göteborg den 31 mars på Friends Arena.

Arenastaden får egen lokal budfirma

När målsättningen är att alltid vara snabbast och kunna leverera inom hela Europa gäller det att ha rätt utgångsläge. Jetpaks nya lokal i Arenastaden uppfyller företagets höga kravbild.

Peter och hans schäfer vaktar Arenastaden

Peter Mattsson arbetar som väktare i Arenastaden. Men hans roll skiljer sig en hel del från den traditionella väktarrollen. I ett tillväxtområde med både bostäder, företag och stora event arbetar han i par med sin hund för att alla ska känna sig trygga.

2013

Fabege får höga betyg i kundnöjdhet

Nu står det klart att Fabege har en topplacering bland Sveriges ledande hyresvärdar. Det visar en färsk rapport från CFI Group och Fastighetsägarna Sverige, Fastighetsbarometern. Årligen görs en analys av svenska hyresgästers uppfattning om sin hyresvärd, och i år är Fabege med och tangerar det högsta index som hittills uppmätts.

Den perfekta maten för det moderna kontoret

I januari 2014 öppnar Matmakarn i Solna Business Park. Det är vännerna Gabi Gabriel och Chris Coker som tillsammans öppnar ett frukost- och lunchställe, med fokus på lättillgänglig, hälsosam mat.

SATS satsar på nytt toppmodernt träningscenter

Hammarby Sjöstad får under nästa år ett träningscenter anpassat efter den moderna människan med extra många morgon- och lunchklasser, generösa öppettider och stora, luftiga ytor.

Prisad arkitekt bakom Quality Hotel Friends

Ett landmärke i all sin enkelhet. Ett hus som ser kul ut och som har en tydlig grafisk identitet. Så beskriver arkitekten Karolina Keyzer Quality Hotel Friends i Arenastaden. I oktober mottog hon Solna stads Stadsmiljöpris 2013 för sitt arbete med hotellet.

Alex startade biltvätt i samma hus som sitt skivbolag

Alex Ghanati saknade en bra biltvätt i närheten av sin studio och skivbolag på Gårdsvägen. I våras startade han Future Car Care, en miljövänlig biltvätt med ångteknik, i samma fastighet.

Ny på Fabege: Mike Suomilammi

Fastigheten Uarda 5 går mot sin andra vinter. Det supermoderna huset har höga miljöambitioner och extremt låg energiförbrukning. Den avancerade tekniken ställer krav och erbjuder samtidigt spännande utmaningar för den nya fastighetsteknikern Mike Suomilammi.

Ljuset i fokus för Svenska Spel

Svenska SpelLjusgårdar och perforerad metall. Det låter som något taget ur framtiden, men det är faktiskt ett bygge som pågår just nu mitt i Arenastaden.

Den moderna yrkesmänniskan ställer nya krav

Ett område med citypuls, bra service, närhet till naturen och bra kommunikationer lockar allt fler företag. Kontorslandskapen utvecklas samtidigt i rask takt och den traditionella arbetsplatsen får lämna plats åt ny teknik och mer kreativa arbetsmiljöer.

Gör din egen podd i Luma

Vatten, grönska och en mikrofon – sen är samtalet ditt. På kort tid har intresset för att spela in en egen podcast vuxit sig stort, och Fabege är inte sena att haka på trenden.

Fabege skapar framtidens kontorslandskap

Just nu pågår en ombyggnation av Fabeges huvudkontor i Arenastaden. Fler ytor för spontanmöten skapas, samtidigt som de anställda på företaget inte längre sitter på fasta arbetsplatser utan på olika ställen varje dag. Principen kallas ”aktivitetsanpassad arbetsmiljö” och ger en fingervisning om framtidens kontorslandskap.

Full fart framåt med nya elcyklar

Intresset för cykling ökar och Fabeges hyresgäster i Solna Business Park har sedan länge kunnat hyra cyklar på servicekontoret vid Englundavägen. Nu rustas cykelpoolen upp med två nya elcyklar från Crescent.

Bli framtidens entreprenör!

För tredje året i rad arrangerar Solna stad tävlingen Årets Unga Affärsidé, där du som ung entreprenör kan få bidrag och stöd för ditt projekt.

Först ut med att testa Apotekets nya koncept

När apoteksmarknaden avreglerades för fyra år sedan började även ”gamla” Apoteket att tänka i nya banor. Nu har huvudkontoret flyttat in i Arenastaden som ett steg i att skapa en modernare verksamhet. Dessutom har den toppmoderna butiken öppnat med nya varor och koncept som är unikt för området.

Arenastadens nya vardagsrum har öppnat

Nu har Quality Hotel Friends slagit upp sina portar. Hotellet med den unika fasaden sitter ihop med nationalarenan och går ingen obemärkt förbi.

Hyr ett rum, få ett komplett kontor i Arenastaden

Vem har sagt att det behöver ta månader att byta kontor? På kontorshotellet Quick Office i Arenastaden går det att hyra ett kontor till en fast månadskostnad.

Catena AB förvärvar logistikfastigheter för 3,8 Mdkr. Gustaf Hermelin föreslås som ny VD

Catena AB har tecknat ett villkorat avtal med Brinova Fastigheter AB om förvärv av Brinova Logistik AB som äger 43 logistik- och lagerfastigheter med en uthyrningsbar area om 655 000 kvm.

SATS etablerar sig i Hammarby Sjöstad

SATS presenterar nu ett nytt center i ett av Stockholms snabbast växande områden, Hammarby Sjöstad.

Förbättringar i trafiken i Arenastaden

Tiden går och allt fler evenemang går av stapeln i Friends Arena. Såväl AIK och Svenska Fotbollförbundet som Live Nation hyr in sig som arrangörer i den nya nationalarenan.

Ny miljöstation i Arenastaden

Från och med 1 juni kommer det att finnas en bemannad mellanlagringsstation för avfall i Arenastaden. Ambitionen är att höja servicenivån kring områdets avfallshantering och minimera antalet avfallstransporter. Insamlingen kommer att hanteras av Fabeges samarbetspartner, direkt på ditt våningsplan eller i avfallsrummet i er fastighet.

Succé för cykelevenemanget

Tidigare i vår arrangerade Fabege ett cykelevent där hyresgästerna kunde få cykelservice.

Landslagskockens lunchrestaurang ligger i Arenastaden

Precis vid stora gångvägen mellan Solna Station och Friends Arena ligger en av Arenastadens största lunchrestauranger. Stället heter Modis och personalen som jobbar där är ovanligt meriterad. Restaurangchefen Jonas Franzén är nämligen lagledare för Svenska Kocklandslaget med ett OS-guld på meritlistan och Modis köksmästare Isak Wiig är medlem i laget.

Mat och vänskap som i dåtidens Paris

En rätt och en sås – nyöppnade restaurangen La Gare gör det inte svårt för gästerna att välja maträtt. Men dessertlistan är desto längre.

Friends skapar mötesplats mot mobbning i Arenastaden

I slutet av maj fick Arenastaden ett internationellt center mot mobbning. Antimobbningsorganisationen Friends nya lokaler rymmer både kontor och mötesplatser.

Kontor för företag som vill nå höga höjder

Ett nytt landmärke är på väg att ta plats i Arenastaden: Scandinavian Office Building. Ovanpå Mall of Scandinavia bygger Fabege moderna kontorslokaler med en yta och höjd jämförbar med de fem Hötorgsskraporna i Stockholms city.

Socialt ansvarstagande och frukost i ett

Frukost, inspirerande talare och diskussioner med företagsgrannarna i huset bredvid. Därefter bara några minuters promenad till jobbet. Projektet med frukostmöten på temat hållbarhet, som drivs av Fabege i samarbete med Solna stad, har sått flera frön i Solna Business Park.

Vårdcentral ger bättre service i Solna Business Park

Som vuxen är man sällan hemma och är sjuk. De flesta läkarbesök görs under arbetsdagen och därför finns det nu även en vårdcentral i Solna Business Park.

Sabis första renodlade krog finns i Arenastaden

I snart 140 år har Sabis drivit matvarubutiker, catering, lunchrestauranger, hotell och konferensanläggningar. Men först i år startade detta välkända varumärke sin första renodlade Stockholmskrog. Slagteriaktiebolaget öppnade sina portar förra månaden i Sjökvarteret i Arenastaden.

Fika, jobb och läxhjälp på Drottninggatan 89

Receptionen på Drottninggatan 89 är mycket mer än bara en reception. Här kan hyresgästerna också ta en fika eller afterwork i loungen, hyra konferenslokal och få hjälp med att gå ut med hunden, med mera.

3 heta kontorstrender

Framtidens kontor bygger på möten mellan människor och är aktivitetsbaserat. Det säger Thomas Eriksson, arkitekt och varumärkesstrateg på TEA.

Gör din cykel vårfin i Arenastaden

Under två veckor i april kan hyresgästerna i Arenastaden lämna in sin cykel på vårservice utan kostnad. Initiativet är tänkt att bli ett roligt event, men belyser samtidigt viktiga miljöfrågor och betydelsen av motion.

Servicen utökas i Arenastaden

Allt eftersom Arenastaden växer blir också antalet serviceställen och restauranger allt fler. Med Slagteriaktiebolaget har området fått sin första renodlade krog, och sedan Handelsbanken öppnat går det att fixa bankärenden snabbt och smidigt på lunchen.

Mjuka värden viktigt när Röhnisch valde nytt kontor

Röhnisch gör sportkläder – för och av kvinnor. När flera avdelningar från Örebro, Norrköping och Stockholm skulle flytta ihop valde man Hammarby Sjöstad. Familjeföretagets vd Fredrik Röhnisch berättar varför.

Prisbelönta Restaurang Farang på plats i kvarteret Apotekaren

Stockholms krogutbud fick ett omskrivet nytillskott i början av februari då Helsingforsbaserade Restaurang Farang öppnade en filial på Tulegatan 7 i kvarteret Apotekaren. Det är Utbildningsradions gamla lokaler som har rustats upp och fått en industriell touch speciellt anpassad efter Farangs koncept.

Kundnöjdheten ökar för tredje året i rad

Fabeges tredje kundmätning blev klar i slutet av 2012, och resultatet är positivt.

”Effektivisering och hållbarhet blir ännu viktigare 2013”

Fabeges fastighetschef Urban Sjölund kommenterar året som gått och förutspår det nya som just har börjat.

Fabege vässar sitt miljöarbete

Fabege flyttar fram positionerna inom miljö- och hållbarhetsområdet. Målet är att alla nybyggda kontorsfastigheter ska klara kraven för det internationella miljöklassningssystemet BREEAM.

Nya Carnegiebryggeriet tar form i Luma

Sveriges ölkultur utvecklas med stormsteg och mikrobryggerierna blir allt fler. Med Nya Carnegiebryggeriet i Luma tar Stockholm plats på den internationella ölkartan. Samarbetet mellan Carlsberg Sverige, D Carnegie & Co. och Brooklyn Brewery är världsunikt.

Karin och Jenny nya i Arenastadens team

På Fabeges områdeskontor i Arenastaden jobbar tolv personer med allt från ekonomi och avtalshantering till drift och service. Förvaltaren Karin Högberg och förvaltningsassistenten Jenny Jagerby är två av dem.

Åk direkt från Arlanda till Arenastaden

Sedan den 9 december förra året går det att åka pendeltåg hela vägen från Älvsjö till Uppsala. Däremellan stannar tågen bland annat i Solna med promenadavstånd till Arenastaden – och på Sveriges största flygplats Arlanda.

Spindeln i trafiknätet

När en helt ny stadsdel ska byggas är det mycket som måste fungera. En nationalarena med plats för 65 000 personer i samma område som tusentals bostäder, 25 000 arbetsplatser och en stor galleria innebär en utmaning för alla inblandade.

Svea Ekonomi får plats att växa i Sjökvarteret

En av de nyaste hyresgästerna på plats i Sjökvarteret är kreditmarknadsbolaget Svea Ekonomi. Med lokaler på drygt 10 000 kvadratmeter har de gott om plats att växa – och det är just det som är tanken.

2012

Goda grannar i Arenastaden

Det bubblar och sjuder i Arenastaden, med Sveriges nya nationalarena som naturlig samlingspunkt. Invigningen av arenan i oktober blev en succé och nu har de första hyresgästerna i Sjökvarteret flyttat in mitt i händelsernas centrum.

Cykla till billig penning i Arenastaden

Under våren 2013 får hyresgästerna i Arenastaden närmare till allt – med hjälp av ett antal cyklar som kan lånas av vem som helst.

Svenska Fotbollförbundet flyttar in

I dagarna lämnar Svenska Fotbollförbundet Råsunda för gott. Flyttlasset går till Arenastaden och kontorsfastigheten Uarda 1.

Kundmätningar som ger resultat

Kunderna är det viktigaste ett företag har. Men utan att fråga dem kan det vara svårt att veta vad kunderna upplever fungerar bra och vad som kan förbättras. Därför skickar Fabege ut enkäter där hyresgästerna får svara på ett tjugotal frågor om allt från bemötande och service till hur deras kontorslokaler fungerar.

Fabege trotsar konjunkturen

Den senaste tidens turbulens på finansmarknaden har lett till att många företag får göra stora besparingar för att överleva. Men för Fabege ser framtiden ljus ut. Hyresintäkterna ökar och allt fler efterfrågar moderna och flexibla kontor med attraktiva lägen.

Erbjudande till våra hyresgäster: 20 % rabatt på Centralbadet inför jul!

Som hyresgäst hos Fabege får du 20 procents rabatt på presentkort, behandlingar och produkter hos Centralbadet – ett av Sveriges vackraste badhus byggt redan 1904.

Ytterligare utmärkelse till Fabege för Uarda 5!

Fabege och Vattenfall har tidigare i år fått pris från European Commission DG JCR för Uarda 5, och nu har vi även fått Sweden Green Building Awards pris i kategorin EU GreenBuilding, nybyggnad.

Sista chansen att provjobba i Luma

Sedan april i år har företag och privatpersoner kunnat testa att provjobba i en av Fabeges lokaler i Hammarby Sjöstad. Helt gratis.

Mäktig byggnad ska omfamna gatan

Det tidigare slutna tingsrättshuset genomgår en total makeover. När allt är klart står en blåklassad byggnad med öppen planlösning, öppenhet mot gatan och ett storslaget inre på plats.

Regn, svett och kämpaglöd

Nästan halva personalstyrkan på Fabege ställde upp i årets Stockholm Triathlon och många var där och hejade på. Drygt 30 000 kronor samlade de in till förmån för Cancerfonden. Och alltihop började med ett jobbigt besked.

Friends Arena testad live

Nu är vår nya nationalarena testad för första gången inför publik. Det var ett lyckat evenemang med 10 000 besökanden som fick insupa atmosfären av arenan tillsammans med kända svenska artister.

Arenastaden tar form

Fem pusselbitar, miljöfokus och grönområden för rekreation. Det är grunden till framtidens stadsdel som nu tar form.

Carlsberg flyttar till händelsernas centrum

Sjöglimt på ena sidan huset och torget och Friends Arena på den andra – Carlsberg får bästa tänkbara läge i det nybyggda Sjökvarteret.

Anmäl ditt ärende på Fabeges webbplats

Sedan den 7 maj kan alla hyresgäster göra felanmälningar och anmäla andra ärenden på Fabeges webbplats.

Femte generationens arena klarar allt

Naturgräs, is eller parkett? Tak eller öppen himmel? Friends Arena ska täcka alla behov.

Miljöbyggnad GULD för Vattenfalls nya huvudkontor

Fabege har glädjande erhållit certifikatet Miljöbyggnad GULD för Vattenfalls nya huvudkontor, fastigheten Uarda 5, i Arenastaden.

Nästan 40 000 gröna kvadratmeter

Sedan mars 2011 har Fabege erbjudit så kallade gröna hyresavtal.

Frågor och svar om Mall of Scandinavia

Varför tog det så lång tid att få avtalet klart? Vi har förhandlat och jobbat hårt i fyra år för att få detta på plats. Jag kan förstå att det kan upplevas som en lång tid. Men det är ett enormt...

Storslagna Mall of Scandinavia

I den nya Arenastaden, bredvid Solna Station, växer det upp en helt ny stadsdel. Här byggs också unika Mall of Scandinavia – ett koncept som saknar motstycke i Skandinavien.

Lumas hyresgäster får hjälp med vardagsbestyren

Conciergetjänster skapar mervärde för företag och anställda i Hammarby Sjöstad.

Hagastaden - sätter Stockholm på världskartan

Precis där Stockholm möter Solna byggs Hagastaden, en helt ny stadsdel där vetenskap, forskning och utbildning får stor plats. Fabege är med och uppför det som ska bli världens främsta kluster inom life science: Stockholm Life.

”Förbättrade entréer, felanmälan och information”

Vi fortsätter vårt intensiva arbete med åtgärder utifrån våra kundmätningar. Det som står högst på agendan är förbättring av entréer, felanmälan och vår information till er. Allt detta kommer ni att successivt se resultatet av under 2012.

Sverige mot England först ut i nya nationalarenan

Den 1 augusti 2012 får Friends Arena nycklarna till den nya nationalarenan. Den 14 november möter Sveriges herrlandslag i fotboll England. Mellan dessa datum invigs Friends Arena officiellt med en rad hemliga artister.

Björn Borg flyttar in i Turbinhallen

Bolaget Björn Borg har lämnat Skatteskrapan på Södermalm i Stockholm och blivit hyresgäst hos Fabege. I slutet av november flyttade huvudkontoret med cirka sextio anställda in i den så kallade Turbinhallen.

Hallå där Christian Hermelin, VD Fabege…

Ni arbetar ju hårt med att öka kundnöjdheten bland era hyresgäster. Vi har hört att du har satt upp väldigt ambitiösa mål för ert arbete. Stämmer det? Ja, det stämmer. Vi har sedan ett par år...

Snyggt och välordnat i Hammarby Sjöstad

TriffiQ har sedan drygt 15 år tillbaka haft lokaler vid Mariatorget. Först i en källare vid Mariatorget och sedan på Maria skolgata. Men sedan augusti i år sitter de i nyrenoverade lokaler på Ljusslingan 2 i Hammarby Sjöstad.

2011

AIK:s medlemmar väljer Friends Arena

AIK:s medlemmar har sagt sitt, det blir Friends Arena som kommer att bli AIK Fotbolls nya hemmaarena. Under ett extrainsatt medlemsmöte under torsdagskvällen röstade AIK Fotbolls medlemmar ja. Från och med säsongen 2013 kommer AIK att spela på arenan, men redan från och med hösten 2012 kommer AIK att kunna spela träningsmatcher på arenan.

Sveriges 7:e bästa webbplats

I veckan utsågs Fabeges koncernövergripande webbplats fabege.se av KWD, King Worldwide, till Sveriges 7:e bästa webbplats med 66,75 av 100 möjliga poäng (ett plus med 10,25 poäng jämfört med förra året) i en rankning av de 100 största noterade bolagens webbplatser i Sverige.

Nya matupplevelser i Stockholm City

Visste du att i många av Fabeges lokaler finns det välkända restauranger?

K-märkta Centralbadet i ny skrud

Centralbadet, en K-märkt Stockholmsskönhet, har öppnat igen efter att ha fått en ansiktslyftning. Och här ska ett bad få ta tid.

Nytt citykontor på Luntmakargatan

Nu öppnar Fabege ett nytt citykontor på Luntmakargatan 18.

”Från ord till handling i kunddialogen”

Nu är det dags för nästa steg i vår kunddialog – att gå från ord till handling. Vi har redan sjösatt ett antal projekt där vi omsätter era förslag och synpunkter i praktik, och vi hoppas att ni ska märka att det ger resultat.

Miljöarbete kan vara lönsamt

Energioptimering är den enskilt största miljöfrågan inom fastighetsbranschen och den har Fabege jobbat aktivt med i nästan 10 år. Genom gröna avtal vill Fabege samarbeta kring miljö- och energiarbetet där en bra energihushållning minskar hyresgästernas miljöpåverkan och kostnader.

Luma -en juvel i Hammarby Sjöstad

Fabege gör just nu en stor satsning på vackra Luma i Hammarby Sjöstad. Med en varsam renovering och ett nytt restaurangkoncept blir de K-märkta kvarteren ännu attraktivare.

"Glädjande stort engagemang från kunderna"

Nu har vi fått resultatet av dialogen med våra kunder i Solna Business Park och Arenastaden, och det känns väldigt positivt inför mätningarna i våra övriga områden.

Flexibilitet i nya kvarteret Apotekaren

På Norrmalm vid Rådmansgatan, Döbelnsgatan  och Tulegatan anpassas cirka 16 000 kvadratmeter för nya verksamheter och hyresgäster. Välkommen till kvarteret Apotekaren.

Lek för en bättre värld

Retoy bygger lekmiljöer där barn kan lära sig om sina rättigheter och hållbar utveckling. Som ett led i arbetet med socialt ansvar stödjer Fabege Retoy-projektet.

Nytt kvarter mitt i city

Just nu pågår arbetet med att färdigställa det nya kvarteret Bocken med attraktiva kontorslokaler och bostäder, mitt i city på Lästmakargatan. Målet är att väcka den centralt benägna bakgatan till liv – att med butiker i gatuplan och kontor eller bostäder ovanför – skapa en levande storstadsmiljö.

"Klagomål ger oss en chans att bli bättre."

Under våren börjar Fabege med ett nytt sätt för att lyssna till och ta tillvara kundernas önskemål. En tätare och mer strukturerad dialog med kunderna ska ge en ännu tydligare bild av var det finns möjlighet till förbättringar, och vad som redan är bra. Allt för att kunna ge ännu bättre service.

Köp din egen arenastol

Friends Arena kommer att erbjuda liveupplevelser utöver det vanliga. Nyligen lanserades Live Seasons, ett unikt koncept, som du blir medlem i när du investerar i Live Office eller Live Seats.

Spara tid i Arenastaden med unikt utbud av kommunikationer

Arenastaden kommer inom några år att ha ett unikt utbud av kommunikationer och därmed ett av Storstockholms bästa lägen.

2010

Tågtransport ersätter lastbilar

När Fabege bygger Vattenfalls nya huvudkontor i Arenastaden är det inte bara den färdiga fastigheten som ska uppfylla höga miljökrav. Eftersom en väsentlig del av byggmaterialet transporteras med tåg är även byggprocessen så miljövänlig som möjligt.

Exotiskt och mysigt vid Hammarby kaj

Vill du resa bort för en kväll men utan flyg och övernattning? Då är du välkommen till Hemma hos Kaj i ett av de vackra kajhusen i Hammarby Sjöstad. Med mat inspirerad från världens alla hörn har den nya restaurangen och festvåningen fått gästerna att strömma till.

Samarbete med Fabege gav miljöpris

Fabeges kund Maxi ICA i Solna Business Park har sparat 300 000 kronor på ett år på minskad elförbrukning tack vare ett miljösamarbete med Fabege och Solna Kommun. För denna insats fick ICA Maxi kommunens miljöpris 2010. 

Fabege utvecklar attraktiva områden

– Vår affärsidé bygger på stadsutveckling – att utveckla hela områden och stadsdelar, inte bara enstaka fastigheter. Det är så vi skapar långsiktigt attraktiva områden, säger Urban Sjölund, fastighetschef Fabege.

Barn och miljö i fokus för nya biblioteket

När det nya biblioteket i Hammarby Sjöstad öppnar i februari kommer det att ha tre gånger så stora ytor, och en utökad satsning på barn. För Fabege är det ett ombyggnadsprojekt helt i linje med ambitionen att förse stadsdelen med bra service.

Inga önskemål är omöjliga...

Vill ni ändra planlösning, specialbygga ytor eller ha en helt ny fastighet? Inga önskemål är för omöjliga. Fabege skapar och förändrar utifrån kundens önskemål.

Kundanpassat i Arenastaden för Olympus och Egmont

Olympus ville ha en öppnare planlösning och lokaler som kunde uppfylla högre hygienkrav. Egmontbolagen Egmont Tidskrifter och Nordisk Film behövde större lokaler och specialbyggda ytor. Fabege hittade lösningar som mötte kundernas krav och snart finns både Olympus och Egmont i anpassade lokaler i Arenastaden.

Nytt på webben

Välkommen att titta in på Fabeges nya webbplats. Hela webben har fått en rejäl ansiktslyftning och flera nya funktioner. Bland annat finns nu en helt egen avdelning för våra hyresgäster.

Komfortskapande verksamhet

Komfort. Smaka på detta sköna ord. Komfort, sådant som gör livet lättare att leva och skapar extra kvalité i tillvaron. Kanske som en tjock kritvit frottéhandduk på spa-anläggningen eller de där fina tillvalen som gör din bil till en dröm.

ICA, dynamisk arbetsplats

Pulserande av liv. I ständig funktionell och lekfull förändring. ICA Sverige AB:s huvudkontor i Solna Business Park är ett dynamiskt fenomen som väl speglar stämningen i detta expansiva område.

Nära kundrelationer

Lyhördhet, snabb återkoppling och hög servicenivå. Det var några områden där Fabeges kunder såg förbättringspotential enligt den kundundersökning som genomfördes förra året.

Arenastaden växer fram

Bygget igång! Arenastaden är inte längre bara ritningar på papper. 60 meter höga reser sig de första delarna av Friends Arenas läktare. Även om bygget bara är inne på första etappen, så syns redan hur en ny stadssiluett börjar ta form.

Fabege flyttar in

Ett av de första företagen att flytta in i en toppmodern fastighet i Arenastaden är Fabege. Visserligen har Fabege suttit i området i fyra år, men nu går flytten till ett helrenoverat kontor med ny teknik och miljötänk. Helt i linje med visionen för Solnas växande stadsdel.

2009

Fabege minskar CO2-utsläpp

Fabege låter ingen sten ligga ovänd i arbetet med att effektivisera energianvändningen, finna miljövänliga lösningar och minska CO2-utsläppen.

Energisparande

När man ska spara energi behöver alla hjälpas åt. Vare sig du är hyresvärd eller hyresgäst finns det enkla åtgärder som bidrar till att inte slösa på våra naturresurser. Från hur man bygger och effektiviserar till hur man förvaltar och nyttjar en fastighet.

Arenastaden, en het stadsdel i Solna

Att bygga en ny stadsdel är en spännande utmaning. Särskilt när den pulserande stadsdelen kommer att rymma kontor, bostäder, ett omfattande handelscentrum och dessutom Swedbank Arena, Sveriges nya nationalarena, samt Vattenfall Nordens nya huvudkontor.

Carnegie har hittat hem

Ett av Sveriges äldsta varumärken är nyinflyttade i en av Stockholms mest eftertraktade cityfastigheter. Carnegie har tillsammans med Fabege skapat ett skräddarsytt kontor i kvarteret Bocken – till glädje för alla inblandade.

ACNE i Pan

ACNE har tillsammans med Fabege återupprättat en gammal klenods heder. Bankpalatset i Gamla Stan tronar idag stolt efter en varsam fantastisk renovering och tillbyggnad.

En satsning med hjärtat

Dansskolan med stort D huserar numera i en av Fabeges skräddarsydda lokaler på Östermalm. Anneli Alhanko, hovdansare och prima ballerina assoluta, samt konstnärlig ledare för Base 23 - Stockholm Dance Academy och ger Fabege betyget ”med beröm godkänt” för samarbetet.