AIK:s medlemmar väljer Friends Arena

AIK:s medlemmar har sagt sitt, det blir Friends Arena som kommer att bli AIK Fotbolls nya hemmaarena. Under ett extrainsatt medlemsmöte under torsdagskvällen röstade AIK Fotbolls medlemmar ja. Från och med säsongen 2013 kommer AIK att spela på arenan, men redan från och med hösten 2012 kommer AIK att kunna spela träningsmatcher på arenan.

AIK:s medlemmar röstade helt enligt styrelsens och arenapanelens rekommendation om att Friends Arena var det bästa valet av hemmaplan. Därmed stannar AIK i Solna och spelar sin sista säsong på Råsunda 2012 innan de flyttar över till sin nya arena bara ett stenkast därifrån.

- Vi är glada och stolta över att AIK:s medlemmar antagit Arenapanelens rekommendation att välja Friends Arena. Det är en skarp och omfattande utvärdering som gjorts av de två nya arenorna som nu byggs i Stockholmsregionen och att vi går vinnande ur den striden är mycket glädjande, säger Christian Alexandersson, vd Friends Arena.

Friends Arena kommer att kunna ljussättas i AIK:s färger vid hemmamatch, så det är tydligt vilket lag det är som hör hemma där. Det ska kännas att arenan är AIK:s hemmaplan och fansen ska trivas. Varje match ska vara en stor fotbollsupplevelse.

Friends Arena invigs hösten 2012 och blir värd för 15 allsvenska AIK-matcher per säsong. Till det kommer träningsmatcher, svenska cupen och förhoppningsvis även spel i de europeiska cuperna. Utöver AIK:s matcher, landslagsfotbollen och SM-finalen i bandy kommer Friends Arena även att vara platsen för många musik- och underhållningsevenemang av olika storlekar.

Ladda ner pressmeddelandet

Nyheter