Först ut med att testa Apotekets nya koncept

När apoteksmarknaden avreglerades för fyra år sedan började även ”gamla” Apoteket att tänka i nya banor. Nu har huvudkontoret flyttat in i Arenastaden som ett steg i att skapa en modernare verksamhet. Dessutom har den toppmoderna butiken öppnat med nya varor och koncept som är unikt för området.

– Med ett helt nytt koncept blir vi mer lekfulla och flexibla, utan att ge avkall på det som våra kunder förväntar sig av oss, säger Sofia Wallenberg.

Den 22 augusti öppnade Apoteket en butik i Arenastaden. Några veckor tidigare flyttade hela huvudkontoret från Södermalm hit och den nya butiken kommer att fungera som en ”testbutik” för detta nya koncept.

Sofia Wallenberg är chef för den nya butiken och hon tycker det ska bli spännande att få jobba så nära huvudkontoret.

– Vi är en pilotbutik där nya varor och koncept kan testas och de som jobbar med utveckling och marknadsföring på huvudkontoret kan snabbt få feedback.

Även konsumenterna kommer att kunna dra nytta av närheten till huvudkontoret eftersom den feedback vi får från dem snabbt kan plockas upp av utvecklingsavdelningen, säger Sofia Wallenberg.

Först på plats i området

Den 22 augusti 2013 öppnade Apoteket en butik i ArenastadenHon är glad att få vara första apotek på plats, det ger Apoteket möjlighet knyta till sig en trogen kundkrets när allt fler upptäcker den nya stadsdelen och nya vanor skapas.

Ett apotek har varit efterfrågat i området och Sofia Wallenberg berättar att en grannbutik gjort bra reklam för dem redan innan Apoteket öppnade.

– Det är en bra stämning här bland våra grannar, säger Sofia Wallenberg.

Hon tycker även att Arenastaden har ett förmånligt läge.

– Det är centralt men ligger inte mitt i smeten, ett bra läge för ett huvudkontor. Lokalerna i Apotekets huvudkontor är fräscha och ljusa, flexibla och öppna med zoner där man kan mötas och ha workshops utan att behöva stänga in sig i ett trångt konferensrum, säger Sofia Wallenberg.

Apoteket genomgår en förändringsprocess och ett helt nytt koncept håller på att lanseras.

– Vi blir mer lekfulla och flexibla, men utan att ge avkall på det som våra kunder förväntar sig av oss: trygghet och att vi är seriösa. Vårt nya butikskoncept passar bra in på området. Vi finns precis bredvid Friends Arena som också har en lekfull arkitektur - så vi matchar varandra.

På det nya Apoteket möts kunderna av en helt ny typ av inredning, det är starka färger och i en zon i mitten finns datorer där kunden kan söka information.

– Vi vill integrera det nya köpbeteendet - att man besöker en butik för att klämma och känna på en produkt och samtidigt ska man kunna söka information eller genomföra ett köp på plats - eller på en dator om man hellre vill det. Nu kan man göra både och i vår butik, säger Sofia Wallenberg.

 
Apotekets nya adress är:
Besöksadress - Dalvägen 12, Arenastaden, Solna
Postadress - Box 3001, 169 03 Solna
Den nya butiken ligger på Evenemangsgatan.

Nyheter