Arenastaden får stationär cykelservicestation

Cykelkonsulterna öppnar i mitten av maj en stationär cykelservicestation på Pyramidvägen 3 i Arenastaden. Förutom service kommer de även att erbjuda en trygg och säker cykelparkering samt uthyrning av cyklar i samarbete med Fabege.

– Vi har redan tre mobila depåer med personal som åker runt och servar cyklar, men det här är vår första stationära cykelstation. Det betyder att vi nu kan utföra större reparationer av cyklarna när det behövs. Vi kan också behålla cyklarna under en längre tid samt erbjuda ett bredare sortiment, säger Tomas Grönqvist på Cykelkonsulterna.

Stationen öppnar officiellt den 23 maj men redan nu kan du boka tid för service. 

Så här går du tillväga för att boka service:

  1. Boka en tid på www.cykelservice.nu.
  2. Lämna in din cykel på din bokade dag mellan kl. 8.00 – 9.00.
  3. Hämta ut cykeln när du fått sms om att den är färdigservad.

Under servicen får cykeln en allmän översyn inklusive justering av växlar och bromsar samt smörjning av rörliga delar. Eventuella byten av delar kommer mekaniker och cykelägare överens om på plats. 

Om cykeln behöver vara inlämnad under mer än en dag finns det möjlighet till en lånecykel. Betalning sker vid uthämtning av cykeln.

– Vill du hyra en cykel för dagen så går det också bra, säger Tomas Grönqvist.

Säker cykelparkering 

Det är en stor fördel att exempelvis kunna kombinera kollektivtrafik med cykel. Att ta cykeln till jobbet och sedan parkera den i en säker och trygg miljö är något som både Fabege och Cykelkonsulterna prioriterar högt. En cykelparkering minskar dessutom risken för åverkan eller stöld. Därför kommer det även att finnas en trygg och säker cykelparkering i anslutning till den stationära cykelservicestationen, där Fabeges hyresgäster kan låsa in sin cykel över dagen eller natten.

Har du några frågor kan du kontakta Tomas Grönqvist på Cykelkonsulterna på telefonnummer 0730-66 55 16 eller läs mer och boka tid på www.cykelservice.nu

Nyheter