Arenastadens nya vardagsrum har öppnat

Nu har Quality Hotel Friends slagit upp sina portar. Hotellet med den unika fasaden sitter ihop med nationalarenan och går ingen obemärkt förbi.

– Förutom en eventprofil har hotellet ambitionen att bli den nya platsen att mötas på - för alla som jobbar i Arenastaden, säger Björn Callin.

Hotellet är en del av Nordic Choice Hotels och det som utmärker eventhotellet är att de kan erbjuda både det småskaliga och de riktigt stora arrangemangen från två upp till 65 000 personer.
 
– Vår största egna lokal ”Stora Eventsalen” rymmer 1 800 personer och det finns inte många motsvarande lokaler i landet. Vi erbjuder det lilla i det stora och man ska även kunna äta en middag för två i restaurang OnTop på 25:e våningen, säger Björn Callin.

 Quality Hotel Friends, restaurangen

Vad är mer speciellt med den restaurangen?
– Förutom att den ligger på 25:e våningen och har en milsvid utsikt över Stockholm är det drygt 5 meter i takhöjd. Med 1 000 runda fönster ger det en fantastisk rymd. I restaurangen finns en gin- och bubbelbar, med fokus främst på gin, vin och bubbelviner, samt en exklusiv balkong med egen meny och plats för endast två personer. Inriktningen på maten är nordisk med internationell inspiration.

Vad kan man säga om arkitekturen av byggnaden?
– Det som kännetecknar fastigheten är ju förstås alla runda fönster. Inspirationen kommer från arenan med dess bollsporter. När man räknar dem är det exakt 1 000 i olika storlekar. Wingårdhs arkitekter har ritat byggnaden och Gert Wingårdh, vd på Wingårdhs, sade så här till Fastighetstidningen i somras:
”Tänk dig när Zlatan ska nicka in en boll. Bollen träffar hans panna och svettpärlorna sprider sig i pannan. Så kan man se på byggnadens fasad.”

Quality Hotel FriendsNi skriver att ni vill bli Arenastadens vardagsrum? Hur då?
– Man ska kunna använda hotellet för jobbmöten, afterwork, middag eller brunch, här är alla välkomna. Vi vill erbjuda en ombonad mötesplats.

Vilka olika typer av kunder förväntar ni er?
– Det blir en mix av olika typer av kunder. Familjer och affärsresenärer ena dagen, nästa dag en konferens eller ett evenemang med olika företag och organisationer i och utanför området. Vårt upptagningsområde är hela Nordeuropa.

Varför är det bra att hotellet ligger just vid Arenastaden?
– Det är i Arenastaden det händer, här finns framtiden. Arenastaden växer och blir ett område starkt förknippat med företag, till exempel Vattenfalls huvudkontor och Svenska Spels kontor. Även om vi tror på stor efterfrågan vid evenemang på Friends Arena är företagstätheten i området jätteviktig för oss.

Är det några stora välkända evenemang bokade framöver som kommer att nyttja Stora Eventsalen?
– Ja, det är ett antal bokade med det är inget som jag kan nämna just nu. Även vår ”lilla” lokal med plats för 450 personer är väl bokad framöver.

Nyheter