Björn Borg flyttar in i Turbinhallen

Bolaget Björn Borg har lämnat Skatteskrapan på Södermalm i Stockholm och blivit hyresgäst hos Fabege. I slutet av november flyttade huvudkontoret med cirka sextio anställda in i den så kallade Turbinhallen.

Björn Borg– Vi tycker alla att det här är en fantastisk lokal – som vi dessutom har fått möjlighet att anpassa helt efter vår verksamhet. Inredningen som vi har valt är pricken över ”i” och speglar vårt internationella varumärke, ”happy sexy with a sporty twist”, säger Josephine Rudebeck, Kontorschef hos Björn Borg.

Turbinhallen är ett gårdshus i kvarteret mellan Tulegatan, Rådmansgatan, Döbelnsgatan och Kungsstensgatan.

– Förutom kontoret ska bolaget ha ett showroom där det ska visa upp kollektioner för sina drygt 30 internationella återförsäljare och andra, berättar Oskar Sköld, förvaltningschef på Fabege.

Huset är ritat av Ferdinand Boberg, arkitekten bakom bland annat Rosenbad, nuvarande LO- borgen och Nordiska Kompaniet, NK. Gårdshuset byggdes i början av 1900- talet och var från början ett turbinverk på Tulestationen, ett av Stockholms elektricitetsverk. Idag är byggnaden kulturmärkt.

– Det är jättefina lokaler. Totalt hyr Björn Borg 2 350 kvadratmeter, hela turbinhallen samt kontorsytor i ett angränsade hus, ackumulatorhallen. Tidigare satt Utbildningsradion i lokalerna med TV-studio och allt, säger Oskar Sköld.

Björn Borg

Hela kvarteret har en yta på cirka 30 000 kvadratmeter varav några kontorslokaler fortfarande är lediga, bland annat på Döbelnsgatan 24 och Rådmansgatan 40.

– Vi har även hyrt ut ytor till ett eventföretag som heter Aveqia. Deras affärsidé är att låta folk under en kväll laga mat tillsammans med deras stjärnkockar, säger Oskar Sköld.

Nyheter