Carlsberg flyttar till händelsernas centrum

Sjöglimt på ena sidan huset och torget och Friends Arena på den andra – Carlsberg får bästa tänkbara läge i det nybyggda Sjökvarteret.

– De hamnar med bästa läge i Arenastaden med flera samarbetspartners i närheten, säger Pernilla Söderström, marknadsområdeschef för Fabege, Arenastaden.

Arenastaden – framtidens mötesplats

Arenastaden brukar marknadsföras som framtidens mötesplats. Området, som tidigare var ett industriområde, är nu på väg att förvandlas till en levande stadsdel med både arbetsplatser, bostäder och nöjesliv. Vissa av husen kommer att finnas kvar i befintligt skick, några blir helt nybyggda. På vissa hus i området behåller man den befintliga stommen och bygger resten nytt.

– Det blir ljusa och fräscha lokaler av högsta kvalitet, med ett bra klimat och låg energiförbrukning, säger Pernilla Söderström. Bostäderna, arenan och de övriga byggnaderna gör dessutom hela området mer attraktivt.

Carlsberg får bästa tänkbara läge

I november flyttar Carlsberg Sverige in i sitt nya huvudkontor på Evenemangsgatan 31 i Arenastaden. Huset med sina närmare 25 000 kvm är den första etappen, Sjökvarteret, i kvarteret Uarda 1 och läget blir bästa tänkbara, med sjöglimt mot Råstasjön på ena sidan och torget och Friends Arena på den andra. Eftersom företaget kommer att vara dryckesleverantör, både till arenan och till flera restauranger i området har man också nära till flera samarbetspartners.

– De anställda har varit här och besökt huset, berättar Pernilla Söderström. Carlsberg Sveriges VD Mark Jensen betonade just läget: i Arenastaden hamnar företaget i händelsernas centrum med närhet till både kunder och konsumenter.

Svenska Fotbollförbundet och Svea Ekonomi flyttar också in

Utöver Carlsberg har ett tiotal företag tecknat kontrakt för ett kontor i huset, bland annat Svenska Fotbollförbundet och Svea Ekonomi. Dessutom kommer huset att ha en restaurang i bottenplan, en skybar tio våningar upp och en gemensam ljusgård med kombinerad reception och café.

– Tanken är att Sjökvarteret ska vara ett levande hus där folk trivs, säger Pernilla Söderström.

Fakta Arenastaden
Arenastaden består av fem pusselbitar. Fabege ansvarar för kontorsbiten som, när alltsammans står färdigt, kommer att omfatta över 450 000 kvm. De övriga fyra är Mall of Scandinavia – som ska bli Nordens största köpkvarter med 250 butiker och restauranger, Friends Arena och Quality Hotel Arena med 399 rum, skybar och kongresshall. Den sista pusselbiten är boende. PEAB planerar 3 000 bostäder och i en första etapp bygger man fem bostadshus med 143 lägenheter per hus. I maj 2014 flyttar de första hyresgästerna in.

Nyheter