Gör din cykel vårfin i Arenastaden

Under två veckor i april kan hyresgästerna i Arenastaden lämna in sin cykel på vårservice utan kostnad. Initiativet är tänkt att bli ett roligt event, men belyser samtidigt viktiga miljöfrågor och betydelsen av motion.

CykelHyresgästerna i området har fått information om bokningen, som fungerar så här: du lämnar in din cykel vid den mobila servicestationen på morgonen, och får ett sms när den är färdigservad och klar för upphämtning.

Cykelservicen är en uppskattad favorit i repris från hösten 2012, berättar Pernilla Söderström som är förvaltningschef i Arenastaden: 

– Det blev snabbt fullbokat förra året, så i år har vi utökat med en vecka till. Servicestationerna kommer att finnas väl synliga i området, första veckan på Dalvägen och andra veckan på Gårdsvägen.  

Pernilla hoppas att servicen gör att fler får upp ögonen för cykeln som transportmedel i området.

– Genom den här servicen vill vi underlätta för dem som cyklar, men även lyfta fram att vi på Fabege står för minskad miljöpåverkan och vill verka för ett hälsosammare samhälle. Genom servicen slår vi två flugor i en smäll, samtidigt som det blir ett roligt event, säger Pernilla.

Nyheter