Den perfekta maten för det moderna kontoret

I januari 2014 öppnar Matmakarn i Solna Business Park. Det är vännerna Gabi Gabriel och Chris Coker som tillsammans öppnar ett frukost- och lunchställe, med fokus på lättillgänglig, hälsosam mat.

Gabi Gabriel och Chris Coker har känt varandra i över 20 år och har arbetat tillsammans tidigare. Nu gör de sin första satsning i helt egen regi: Matmakarn i Solna Business Park.

– Vi kommer att arbeta väldigt visuellt med en stor inbjudande monter som vi fyller till bredden med dagsfärska hälsotallrikar och produkter: drycker, smoothies, juicer, yoghurt och gott kaffe finns såklart också att tillgå. Maten kommer att vara paketerad så att den lätt kan tas med, men det är också möjligt att äta på plats. Hälsosam, prisvärd mat i en avslappnad miljö med genuin service är vår affärsidé, säger Chris Coker.

Öppnar i januari – bjuder gärna på smakprov

Vännerna siktar på att öppna Matmakarn efter trettondagshelgen 2014. Under invigningsveckan blir det såväl erbjudanden som smakprov ur restaurangens cateringmeny vid valda tillfällen.

– Vi ska hålla en företagspresentation i januari. När vi slagit upp portarna och säkerställt driften kommer vi att göra det med en Friends & Family-kväll där vi även bjuder in nyckelpersoner i området. Under första veckan kommer vi att sampla ett antal olika produkter, komma ut i området och bjuda på hel del smakprov från vår cateringmeny.  Det är trevligt att möta folk, se dem i ögonen och säga: ”Här är vi! Varsågoda! Kom och prova!”

Ett bra tidigare samarbete med Fabege

Gabi Gabriel driver även Kaffemakarn på Lästmakargatan i Stockholm. Där har han lyckats hitta sin nisch med nyttig färdiglagad mat. Han menar att det finns potential i konceptet och ser ett fortsatt samarbete med Fabege som en möjlighet för att i framtiden etablera sig på flera ställen i Stockholm med omnejd.

– Konceptet har fungerat väldigt väl, vi har ett bra samarbete med Fabege på Lästmakargatan. Nu blev vi rekommenderade att etablera något i Solna Business Park och sedan även i Arenastaden och det är ju jättekul, säger Gabi Gabriel.

Koncept som passar det moderna kontoret

Gabi och Chris tycker att området känns ”up and coming”. De tror att deras koncept är som klippt och skuret för att lyckas etablera sig bland kontor och företag.

– Kalla hälsomaträtter är perfekt att ta med till kontoret. Med en kall lunchlåda stör man ingen i ett öppet kontorslandskap, det blir inget matos. Solna, Sundbyberg, Arenastaden och nya Karolinska området växer och det byggs ofantligt mycket i Solna kommun, så det här valet känns helrätt, säger Chris Coker. 

Nyheter