Digital mötesplats knyter samman företag

Solna Business Park har fått en digital mötesplats som skapar ett modernt sätt för företag att mötas, hitta samarbeten och delge varandra information och kampanjer på. I portalen hittar du bland annat Solnas bästa vårdcentral.

– Det finns så många möjliga synergier mellan företag som verkar inom samma område. Mötesplatsen blir som ett eget litet samhälle, säger Sara Bergman Löfgren som är läkare hos vårdcentralen To Care.

Sara Bergman Löfgren, To CareHon syftar på den nya digitala mötesplatsen som Fabege tagit fram för sina hyresgäster i Solna Business Park. Den digitala mötesplatsen ersätter tidigare e-postutskick och gör att företagen själva kan söka upp erbjudanden och knyta kontakter på eget bevåg - när de själva har tid och lust.

To Care är ett av cirka tolv företag som hittills har nappat på att synas på den nyöppnade portalen. De vill dels nå ut till andra företag med information och erbjudanden, dels själva hitta företag som de kan knyta kontakt med.

– Vi har tidigare haft samarbeten med bland andra Activa Gym och apoteket Cura. Jag tror att nu när vi får en naturlig mötesplats finns det möjlighet till fler sådana synergier. Vi satsar ju till exempel mycket på företagshälsovård i Solna Business Park, säger Sara Bergman Löfgren.

Susanna Elvsén, förvaltningschef hos Fabege, håller med Sara om fördelarna.

– Vi vet att våra hyresgäster har efterfrågat det här. De vill kunna ge erbjudanden till varandra och informera om händelser och event, säger hon.

Men även Fabege kommer att nyttja portalen för att nå ut till sina hyresgäster.

– Det blir ett sätt för oss att delge information om vad vi själva gör. Vi har till exempel cykelservice, luciatåg och glassevent. Vi kan informera där istället för att sätta upp lappar, säger Susanna Elvsén.

Framtidens mötesplatser

Den digitala mötesplatsen öppnade för bara några veckor sedan. Tanken är, om projektet fortsätter fungera så bra som det gjort, att även andra områden ska utrustas med liknande mötesplatser. Hittills ser det positivt ut.

– Det har behövts en form av länkande punkt och ett bra forum för att mötas på. Jag tycker det är toppen. Det har eftersökts, säger Sara Bergman Löfgren.

Nyheter