En mässa för framtidens byggande

I år ska Fabege tala under Nordens största konferens om hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Conference 2015 i Kista. Fastighetsbolaget ska också ställa ut en monter på den tillhörande Ekobyggmässan. Vi ringde upp Mia Häggström som är miljö- och teknikchef på företaget för att få reda på vad som händer under mässan.

Hej Mia, hur kommer det sig att Fabege har en monter på Ekobygg-mässan?

- Vi tycker att det är en utmärkt plattform för dialog och inspiration då vi dagligen arbetar för att utveckla miljöcertifierade kontor och hållbara stadsdelar. Nästa generation efterfrågar fokus på hållbara lösningar och vi vill vara med och bidra.

Vad kommer besökarna att hitta i Fabeges monter?

- Vi kommer att visa upp vår modell av Arenastaden, en stadsdel som matchar mässans tema bra. Vi kommer även berätta hur vi praktiserar hållbar stadsutveckling och förhoppningsvis även diskutera dessa frågor med mässans besökare.

Det känns som att eko-intresset skjutit i höjden under de senaste åren. Har ni på Fabege märkt av detta?

- Visst har vi det. Efterfrågan på hållbara och miljöcertifierade fastigheter ökar. Även miljön runt fastigheterna får allt större betydelse, såsom tillgång till kollektivtrafik, gröna områden, cykelfaciliteter och lockande serviceutbud. Vi ser trenden som positiv eftersom de hus och platser som utvecklas idag kommer att finnas kvar och påverka människor i generationer.

Foto: Mikael Sjöberg

Nyheter