Fabege flyttar in

Ett av de första företagen att flytta in i en toppmodern fastighet i Arenastaden är Fabege. Visserligen har Fabege suttit i området i fyra år, men nu går flytten till ett helrenoverat kontor med ny teknik och miljötänk. Helt i linje med visionen för Solnas växande stadsdel.

Fabege har redan idag ett stort fastighetsbestånd i Arenastaden med 120 000 kvm kommersiella fastigheter. Under de närmaste åren kommer stadsdelen att växa med bostäder, hotell, arena och kontorsytor. Så när Fabege själva behövde nya lokaler för huvudkontoret var valet av område enkelt.

– Eftersom vi tror på Arenastaden så valde vi att stanna kvar i området, men i en modernare fastighet. Som fastighetsägare ska vi leva som vi lär och självklart ligga i framkant med det vi jobbar med, förklarar Klas Holmgren, ansvarig för Arenastaden hos Fabege.

Bra klimat och låg energiförbrukning

Fastigheten Farao 20 på Pyramidvägen har byggts om helt och renoverats med ny teknik. Istället för konventionella uppvärmnings- och klimatanläggningar har ett modernt VAV-system installerats. VAV står för ”Variable air volume” – ett behovsstyrt system som ger både bra klimat och låg energiförbrukning.

– En fördel med de nya lokalerna är att vi kan använda dem för att visa våra kunder hur de nya tekniklösningarna fungerar på plats. VAV-systemet känner till exempel hur många personer som befinner sig i ett mötesrum och anpassar temperatur och ventilation automatiskt, säger Klas Holmgren.

Effektiv kontorslösning

Fabege har valt en yteffektiv kontorslösning med mobila arbetsplatser och flera mindre mötesrum. Det innebär att man bara behöver ett våningsplan för att rymma hela huvudkontoret.

Företaget Malmbergs Elektriska gör en liknande flytt som Fabege, från Dalvägen till nya lokaler på Pyramidvägen.

Nyheter