Fabege trotsar konjunkturen

Den senaste tidens turbulens på finansmarknaden har lett till att många företag får göra stora besparingar för att överleva. Men för Fabege ser framtiden ljus ut. Hyresintäkterna ökar och allt fler efterfrågar moderna och flexibla kontor med attraktiva lägen.

FabegeTrots att tillväxten i Sverige är låg så fortsätter Stockholm att växa. Antalet sysselsatta i Stockholm ökar samtidigt som tillskottet av ny kontorsyta är begränsad.

– I de centrala delarna av innerstaden är det idag svårt att hitta lediga lokaler och det stämmer även in på attraktiva förortslägen, säger Urban Sjölund, fastighetschef på Fabege.

Fabege möter morgondagens efterfrågan

Företagen efterfrågar moderna, flexibla kontor med bra kommunikationer vilket Fabege kan erbjuda med lokaler i attraktiva och centrala lägen. Urban Sjölund fortsätter:

– Något som känns oerhört roligt just nu är att två av våra senaste projekt redan är fullt uthyrda: kvarteret Apotekaren på Norrmalm i Stockholm och Kajhusen utmed kajen i Hammarby Sjöstad.

Apotekaren – ett kvarter med stans trevligaste kontorslokaler

Fabege förädlar kvarteret Apotekaren på Norrmalm i Stockholm med målet att skapa ett levande område omringat av lunchrestauranger, affärer, andra företag och gym. Kvarterets äldsta delar från 1902 är ritade av arkitekten Ferdinand Boberg och tillsammans med Fabeges ombyggnationer blandas historia med modern arkitektur på ett smakligt och tilltalande sätt. 

Ombyggnationen omfattar bland annat en ny ljus och luftig entré, öppna planlösningar och genomgående ljusinsläpp när cirka 16 000 kvadratmeter ska anpassas för olika verksamheter och hyresgäster.

– En av de nya hyresgästerna är Björn Borg som tidigare flyttade in i gårdshuset, berättar Urban.

Kajhusen – 20 meter från Hammarby Kanal

De totalrenoverade kajhusen omfattar totalt 9 000 kvadratmeter och består av tre högre fastigheter som är sammanbundna med ett antal lägre byggnader. De hyresgäster som redan flyttat in lyfter ofta öppenheten som en av de stora fördelarna med lokalerna, tillsammans med kvällssolen, vattenutsikten och de vackra husfasaderna.

Kommunikationerna är också bra med tvärbanans station Mårtensdal på endast två minuters promenadavstånd. Eller vad sägs om att ta färjan till Söder eller Nybroviken?

– Bussarna går också stup i kvarten och Södra länken ligger bara ett trafikljus bort, avslutar Urban.

Nyheter