Fine dining under lunchtid

Norra kök och matsalar har öppnat på Dalvägen 12 i Arenastaden. Här bjuds det på modern nordisk gastronomi som är lagad på råvaror valda med omsorg utifrån säsong.

Restaurangen Norra Kök & Matsalar

På restaurang Norra kök och matsalar lagas maten med hjälp av råvaror som, i så lång utsträckning som det bara är möjligt, är hämtade från gårdar och producenter från hela norden. Restaurangen använder fisk från hållbara bestånd och serverar även ekologiskt och etiskt producerat kaffe och te. Dessutom arbetar personalen aktivt med att minimera matsvinn.  

- Vi lagar mat med nordiska råvaror i fokus och använder oss av modern matlagningsteknik grundat i nordiska matlagningstraditioner, säger Johan Kuhn som är restaurangchef.

Norra kök och matsalar vill ta fine dining-tänket från den traditionella restaurangupplevelsen på kvällstid till att även inkludera lunchtid till ett förmånligt pris. En rätt ligger på mellan 110 och 135 kronor.

- Många har inte tid att gå ut på schyssta krogar på kvällarna. Då kan det vara trevligt att på lunchen få sitta i en härlig miljö och äta god mat, lagad av hängivna och duktiga kockar, säger Johan Kuhn.

Nyheter