Företag utmanar varandra i Stockholms nya cykellopp

Löpningen har Bellmanstafetten, Stockholm Marathon och Tjejmilen. Nu kommer en motsvarande folkfest för cyklister. Boka in lördagen den 24 maj för det nya cykelloppet Gran Fondo Stockholm, där du kan anmäla dig individuellt eller med ett lag från jobbet.

Gran Fondo Stockholm är den senaste nyheten för Stockholms alla cykelfrälsta. Cykelloppet vänder sig både till elit- och motionscyklare och har två olika distanser: 150 och 60 km.

Fabeges cykelteam är redan igång med försäsongsträningen för Gran Fondo Stockholm den 24 maj.

På den långa distansen rekommenderar arrangörerna att man kör på racercykel. I 60 km-loppet går det däremot bra med vilken cykel som helst, bara den är i bra skick samt har växlar och bromsar som fungerar ordentligt.

Båda loppen sträcker sig via city och utanför tullarna upp mot Roslagen. Start och mål äger rum på Friends Arena där också en stor cykelmässa kommer att hållas dagen före och under hela evenemanget.

Fabege deltar i loppet

Ett av företagen som anmäler ett par lag är Fabege.

– Det passar väldigt bra in i vår hälsosatsning för våra medarbetare. Sedan är det extra kul att start och målgång sker här i ett av våra egna områden Arenastaden, säger Christian Hermelin, vd för Fabege som själv kommer att ställa upp i 15-milsrundan den 24 maj.

Fabeges cykelteam är redan igång med försäsongsträningen med spinning i ett gym i Arenastaden. De kommer också att vara med på de fyra träningstillfällena som cykelklubben Fredrikhof anordnar under april-maj och som ingår anmälningsavgiften.

– Sådana här evenemang skapar en härlig vi-känsla, säger Christian Hermelin. Man gör något tillsammans med sina arbetskamrater utifrån ett gemensamt mål.

56 000 cykelpendlare per dag

Att cykelpendlandet ökat starkt under de senaste åren är något som en fastighetsvärd som Fabege märker tydligt. Stockholms stads mätningar visar att antalet cykelpendlare i staden har fördubblats under de senaste tio åren, till 56 000 per dag under rusningstid enligt den senaste statistiken.

– Intresset har exploderat, vilket vi vill svara upp emot. I dag bygger vi alltid cykelgarage och omklädningsrum i nya fastigheter. För oss handlar det om att vara en attraktiv värd för våra hyresgäster. En bra och genomtänkt service gör att man trivs i sitt område, säger Christian Hermelin.

Mer information om loppet finns på www.granfondostockholm.se.

Nyheter