Friends Arena testad live

Nu är vår nya nationalarena testad för första gången inför publik. Det var ett lyckat evenemang med 10 000 besökanden som fick insupa atmosfären av arenan tillsammans med kända svenska artister.

Ägarna till Friends Arena; Fabege, Jernhusen, SvFF, Peab samt Solna Stad, fick chansen att bjuda in sina anställda, kontakter och partners till ett evenemang för att testa hur den nya arenan fungerar med publik.

– Syftet med evenemanget var att se vad som händer när man tar in en massa människor i arenan och att få en chans att testa Friends Arena live med publik för att få en uppfattning om hur besökarna uppfattar arenan. Vi ville undersöka saker som hur de läser skyltar och om det fungerar med till exempel toalettköer och annat, berättar Kaj Linde som är Event Manager på Friends Arena.

Friends Arena

Sean Banan bjöd på underhållning

Förutom att det fanns möjlighet att prova på kioskutbudet och att de inbjudna fick möjlighet att gå på upptäcktsfärd i arenan så bjöds det även på stor show med inbjudna svenska artister. Evenemangets konferencier var Niklas Strömstedt och gästande artister var dj:n Charlene Moscow, Pernilla Andersson, Andreas Johnsson och den oförglömlige Sean Banan.

– Stämningen var helt fantastisk. Det var en stor känsla och både artister och inbjudna gäster var otroligt nöjda, fortsätter Kaj Linde. Eftersom arenan är så stor, var ett av våra mål att få till en intim känsla vilket jag verkligen tycker att vi lyckades med.

Positiv respons

Efter invigningen skickades 2 800 frågeformulär ut till de inbjudna gästerna och hittills har det kommit in 1 070 svar. Och resultatet talar för sig själv.

– Resultatet ligger över fyra på en femgradig skala, så jag tycker absolut att vi har lyckats, avslutar Kaj Linde.

Den stora invigningen av Friends Arena

Nästa steg i arenans historia blir invigningen den 27 oktober. En storslagen föreställning som går under namnet Svenska Ögonblick och är regisserad av Colin Nutley.

– Det kommer att bli nya artistmöten och unika och nya tolkningar av svenska klassiker tillsammans med helt nyskrivet material, säger Staffan Holm på Live Nation, som tillsammans med Eventum ansvarar för produktionen av Svenska Ögonblick. De här artisterna representerar bredden i det fantastiska svenska musikundret och de kommer i Colin Nutleys regi ta oss med på en musikalisk resa från folkmusik till den allra senaste topplistemusiken, varvat med de största sportögonblicken vi minns. Hela showen kommer även ramas in av nytt filmmaterial som spelats in runt om i Sverige. Några av de medverkande artisterna som avslöjats är Roxette, First Aid Kit, Loreen, Tommy Körberg, Agnes, Kalle Moraeus, Danny, Sven-Ingvars, Rikard Wolff, The Hives, Icona Pop, Orphei Drängar, Peter Mattei och Sofia Jannok.

Biljetter finns till försäljning på www.friendsarena.se och via www.ticnet.se.  

Nyheter