Alex startade biltvätt i samma hus som sitt skivbolag

Alex Ghanati saknade en bra biltvätt i närheten av sin studio och skivbolag på Gårdsvägen. I våras startade han Future Car Care, en miljövänlig biltvätt med ångteknik, i samma fastighet.

– Jag har suttit på Gårdsvägen sedan 2009, där jag driver ett skivbolag och en studio. Jag saknade ett ställe att tvätta min bil på och tänkte att det säkert finns många andra företag som har samma behov som jag. När det äntligen fanns en ledig lokal i samma hus pratade jag med hyresvärden och öppnade Future Car Care, berättar Alex Ghanati.

Energisnålt och effektivt med ånga

Future Car CareTraditionella automattvättar förbrukar omkring 200 liter vatten per biltvätt och en normal handtvätt cirka 100 liter per biltvätt. Om man istället tvättar med hjälp av ångteknik går det bara åt 3-10 liter vatten.

– Metoden är skonsam för både bilen och miljön. Det är skonsammare mot lacken och man behöver inte gnugga med svamp på samma sätt, säger Alex Ghanati entusiastiskt.

Ångtekniken är dock ingen nyhet. Den har länge använts inom matindustrin och sjukvården eftersom den har en steriliserande effekt. I Sydeuropa har man använt tekniken i några år men det är relativt nytt i Sverige, där högtryckstvätt dominerar. Eftersom ångan hettar upp behöver man inte så mycket kemikalier och vattenkonsumtionen är dessutom obefintlig jämfört med högtryckstvätt.

– Vi använder bara cirka 10 liter vatten när vi ångtvättar en riktigt smutsig bil och det mesta dunstar bort innan det ens har hamnat på golvet, säger Alex Ghanati.

Samarbetar med företag i området

Future Car Care riktade tidigt sin marknadsföring lokalt och bearbetar främst företag i närområdet. Nu samarbetar de med ett flertal företag i Arenastaden.

– Vi jobbar med företag som Peab, Fabege, Adidas och Danone. Dessa företag betyder oerhört mycket för oss. Vår tanke är att vi ska hålla en hög servicenivå och vara flexibla så att vi kan effektivisera deras vardag. Det finns många företag här i närheten som har en sträng miljöpolicy och som samtidigt behöver rena bilar på ett snabbt och enkelt sätt, säger Alex Ghanati.

Future Car Care

En miljövänligare framtid

– Vi anser att bilen blir renare med ånga, man kommer in i skrymslen och interiör och dessutom är tekniken miljövänlig. Det här kommer definitivt att slå i Sverige. Det är många som ringer och frågar om tekniken, och många konkurrenter tittar på oss, avslutar Alex Ghanati. 

Nyheter