Gör din egen podd i Luma

Vatten, grönska och en mikrofon – sen är samtalet ditt. På kort tid har intresset för att spela in en egen podcast vuxit sig stort, och Fabege är inte sena att haka på trenden.

– Nu slår vi upp dörrarna till en unik podcaststudio i Lumafabriken i Hammarby Sjöstad, där du som redan idag är aktiv kan spela in din egen podcast, säger Johan Belin.

Studion ligger 50 meter från kajkanten, med panoramafönster ut mot Hammarby kanalen, lummig grönska och i skyn glider fiskmåsar fram.

– De flesta samtal spelas in i ett kök, en källare eller i något mindre skrymsle. Vi vill därför erbjuda något annorlunda och få möjligheten att visa upp Luma Park, säger Johan Belin, marknadsområdeschef för Hammarby Sjöstad hos Fabege.

Öppnar för kreativitet och spännande samtal

Tanken bakom inspelningsstudion är att väcka allmänhetens nyfikenhet för Luma och Hammarby Sjöstad samt att få fler att vilja arbeta i en spännande miljö där både närheten till naturen och storstadspulsen finns. Sedan tidigare driver Fabege kampanjen ”Testa att jobba i Luma”, och spinner nu vidare på den idén i nytt format. Vem som helst, som har en programidé, är välkommen att spela in i podcaststudion.

– Vi hoppas att Hammarby Sjöstads inspirerande omgivning ska skapa kreativitet och öppna upp till flera spännande samtal. Studion ligger i den gamla glödlampasfabriken från 30-talet, där flitens lampa har lyst i många år och flera ljusa idéer har blivit till. Något som vi på Fabege vill föra vidare. Vi kallar Luma för, ”Home of bright ideas”, säger Johan.

Luma, podcaststudio

Kända namn testar ny miljö

Under hösten kommer flera kända namn inom såväl sport, inredning och underhållning, att spela in sin podd i Luma. Även Kristoffer Triumf, grundare av podcasten Värvet, med omkring tre miljoner nedladdningar, kommer att testa på den nya inspelningsmiljön. I vanliga fall spelar han in sina samtal hemma i radhuset i Vällingby.

– Jag tycker att det är väldigt bra att Fabege uppmärksammar podcasts och gör det möjligt för fler, att med bra teknik och i en kreativ omgivning, få sin röst hörd. Fenomenet växer för varje dag, och även om det redan nu är en populär form och blandning av underhållning, information och verktyg för att kommunicera budskap, så är jag övertygad om att vi än så länge bara upplevt början, säger Kristoffer.

Boka en dag för inspelning

På Lumas hemsida, lumapark.se/podcast, finns en kalender där du kan boka in en dag och tid för inspelning. Studion är tillgänglig för dig som redan idag är aktiv med din egen podcast. Varje vardag, under kontorstider, samt en kväll i veckan, står studion till förfogande. Fram till den 13 december går det att boka studion kostnadsfritt, om du i gengäld anger inspelningsplatsen i podden. Studion som har plats för sex personer är fullt utrustad med den senaste tekniken och modernt inredd av Note Design.

– Jag känner mig laddad för att själv sätta mig i studion och spela in min egen podcast. Idéerna är många nu, så det gäller att sålla, tillsvidare lyssnar jag på mina poddfavoriter, Värvet, Filip och Fredrik samt Alex och Sigge, avslutar Johan.

Nyheter