Internationellt storbolag flyttar till Arenastaden

Allt fler välkända företag hittar sin nya hemvist i Arenastaden. Ett av de senaste i raden är telekombolaget TeliaSonera, som flyttar in i Scandinavian Office Building under våren 2016.

TeliaSonera flyttar in i Scandinavian Office Building

Våren 2016 flyttar det internationella telekombolaget TeliaSonera, ett av Sveriges största företag, in i Arenastaden. Just nu byggs stommen i huset som kommer att rymma de 3 500 anställda som idag sitter på TeliaSoneras kontor i Farsta och city.

TeliaSonera har även tecknat ett Grönt hyresavtal, som innebär ett fördjupat samarbete mellan dem och Fabege när det gäller miljöfrågor och minskad klimatpåverkan.

 

FAKTA:
Scandinavian Office Building är en toppmodern, miljöklassad kontorsbyggnad under uppförande i Arenastaden. Fasaderna är glasade från bordshöjd och uppåt och det nederata kontorsplanet ligger 25 meter över mark. Det är i denna byggnad TeliaSonera flyttar in. Byggnaden kommer att vara klassad enligt BREEAM Excellent.

Läs mer om Scandinavian Office Building: http://fabege.se/Om-Fabege/Vara-Projekt/Scandinavian-Office-Building/

Telia Sonera finns i 17 länder världen över och har drygt 25 000 anställda. Bolaget grundades redan 1853 och erbjuder nätanslutningar och telekommunikationstjänster till kunderna – det totala antalet abonnemang uppgick till 190,6 miljoner år 2013.

Nyheter