Kundanpassat i Arenastaden för Olympus och Egmont

Olympus ville ha en öppnare planlösning och lokaler som kunde uppfylla högre hygienkrav. Egmontbolagen Egmont Tidskrifter och Nordisk Film behövde större lokaler och specialbyggda ytor. Fabege hittade lösningar som mötte kundernas krav och snart finns både Olympus och Egmont i anpassade lokaler i Arenastaden.

Olympus, som redan är kund till Fabege, har precis flyttat två våningar upp i renoverade och fräscha lokaler på Dalvägen i Arenastaden. För att uppfylla behovet av bättre disponerade ytor har lokalerna för kundens räkning ytskiktsrenoverats och nya rumsfunktioner byggts.

– För oss var det viktigaste att få ändamålsenliga lokaler med trivsel för personalen. Vi behövde även förbättra lokalerna för vår medicintekniska verkstad för att uppfylla uppdaterade hygienkrav, något som inte var möjligt i våra tidigare lokaler utan en mycket stor ombyggnad, säger Per Frederiksen, VD för Olympus Nordic.

Oavsett om det handlar om att bygga ett helt nytt hus eller göra mindre anpassningar i befintlig fastighet, så utgår Fabege alltid från kundens önskemål. När Egmont vid årsskiftet flyttar till 4500 kvadratmeter på Pyramidvägen i Arenastaden, har ett helt nytt våningsplan byggts ovanpå en befintlig totalrenoverad fastighet. En skräddarsydd lösning för att inrymma de båda Egmontbolagen Egmont Tidskrifter och Nordisk Film.

Egmont

– Vi behövde moderna funktionella lokaler anpassade efter vår verksamhet. En trevlig arbetsplats med öppenhet och ljus helt enkelt. Vi är ett magasinsförlag med många redaktioner och det innebär att vi behöver en kombination av avskildhet för samtal, intervjuer och skrivande samt öppna delar med en bra kommunikation. Fabege har varit proffsiga genom hela processen, säger Per Kjellander, vd Egmont Tidskrifter. När en kund behöver nya lokaler börjar Fabege alltid med att analysera kundens behov. Alla fakta och önskemål sammanställs i en förstudie – önskemål om läge, hur verksamheten ser ut, antal anställda, hur kunden vill använda lokalerna etc. Därefter ger Fabege förslag på lösningar konkretiserat i skisser och ritningar, allt i samarbete med hyresgäst och arkitekt. När avtal har skrivits inleds produktionen och kunden finns med även under denna fas.

– Det är viktigt att vi kommer in på ett tidigt skede i kundens sökande av lokal för att kunna ta fram så bra lösningar som möjligt. Därefter sker projekteringen i tätt samarbete med kunden. Vi kan göra i princip vad som helst från att bygga ett nytt hus till att göra mindre förändringar – inga önskemål är omöjliga, säger Lennart Olsson, projektchef Fabege.

*Nextport har varit Olympus rådgivare och Tenant & Partner har varit Egmontbolagens rådgivare i affärerna.

Nyheter