Luma -en juvel i Hammarby Sjöstad

Fabege gör just nu en stor satsning på vackra Luma i Hammarby Sjöstad. Med en varsam renovering och ett nytt restaurangkoncept blir de K-märkta kvarteren ännu attraktivare.

– Luma är juvelen i kronan i Hammarby Sjöstad och nu lyfter vi fram byggnaden ytterligare bland annat genom en renovering, säger Marie Tillkvist, projektledare underhåll och hyresgästanpassningar i Hammarby Sjöstad hos Fabege.

Luma är en byggnad med en häftig historia. Den byggdes som en lampfabrik på 30-talet och exteriören har sedan dess K-märkts då Luma anses vara en av funktionalismens viktigaste byggnader i Stockholm.

Idag finns här inspirerande och moderna kontorslokaler som har kvar känslan av industrikaraktär med mycket ljus, härlig takhöjd och yta. Det har lockat namnkunniga hyresgäster som bland andra Tommy Hilfiger Sweden, MTV Networks AB, WSP Sweden och Strängbetong.

Fabeges fastighet Luma

Med Fabeges investering kommer landmärket Luma att bli ännu attraktivare. Kvarteret Luma 1 får en rejäl utvändig ansiktslyftning med bland annat ny puts på fasaderna och renoverade fönster.

– Dessutom satsar vi på ett nytt restaurangkoncept i Luma och vi tittar även på en ny entrélösning, säger Marie Tillkvist.

Två av byggnaderna renoveras invändigt med ny teknik och ventilation. Målet är att lokalerna efter renoveringen snabbt ska kunna hyresgästanpassas. På endast 3-4 månader kan nya hyresgäster få lokaler som passar deras specifika behov.

– Genom satsningen på Luma vill vi också stärka Hammarby Sjöstads ställning vad gäller kontorslokaler. Det är ett fantastiskt område med bra kommunikationer, service, underbar vattenkontakt och nära till såväl Stockholm city som natur, säger Marie Tillkvist.

Är du intresserad av att hyra i Luma och Hammarby Sjöstad?
Kontakta Johanna Gattberg, 08-555 148 51, johanna.gattberg@fabege.se

Nyheter