Storslagna Mall of Scandinavia

I den nya Arenastaden, bredvid Solna Station, växer det upp en helt ny stadsdel. Här byggs också unika Mall of Scandinavia – ett koncept som saknar motstycke i Skandinavien.

Mall of Scandinavia250 butiker, 4 000 parkeringsplatser och kontor och bostäder på taket. Mall of Scandinavia, som ska stå klart 2015, blir något alldeles extra. Både på fasader och invändigt kommer påkostade material att användas och ambitionsnivån är mycket hög. Invändig design står till exempel Wingårdhs för.

Ett unikt centrum med nya aktörer

– Det här blir ett alldeles unikt centrum som vi tycker det är otroligt spännande att få till området. Det är Unibail-Rodamco som bygger och det här blir ett av deras stora flaggskepp, som saknar motstycke i Skandinavien, säger Klas Holmgren, chef för projekt och förädling på Fabege.

Nya köpcentrum växer upp i mängd i Stockholmsområdet men Klas är inte orolig för att Mall of Scandinavia ska försvinna i massan.

– Här kommer att finnas många nya aktörer, som inte finns någon annanstans i Sverige. Man kommer bland annat att plocka upp kedjor som är stora i Mellaneuropa, säger Klas Holmgren.

Goda kommunikationer

De exceptionellt goda kommunikationerna, med tvärbana (färdig 2014), pendeltåg och flygbussar i Arenastadens absoluta närhet, bäddar för att kunder och hyresgäster enkelt ska kunna ta sig till Mall of Scandinavia. 2017 kommer dessutom Citybanan göra att pendeltåg integreras med tunnelbana och tillgängligheten ökar ytterligare.

– Lättillgängligheten gör att vi kan se hela Mälardalen som vårt marknadsområde, säger Klas Holmgren.

Mall of Scandinavia

Kontor och bostäder skapar dynamik

Bostäderna på taket till Mall of Scandinavia blir av radhustyp. Kontorsytan uppgår till ungefär 40 000 kvadrat och kontoren blir också av det unika slaget.

– Man kommer att ha en gemensam entré på gatuplan och sedan får hyresgäster och kunder ta hissen femton meter upp för att komma in i kontorslokalerna. Det kommer att bli en spektakulär miljö, säger Klas Holmgren.

Totalt kommer ungefär 3 000 lägenheter att byggas i området.

– Arenastaden blir ju en av de större nya stadsdelarna i Stockholm och vi tror att den kommer att fyllas av blandade grupper av boende. Det kommer att skänka en god dynamik till området, säger Klas Holmgren.

Fabege äger 90 procent av alla kommersiella lokaler samt lokalytor för närservice i Arenastadsområdet.

Nyheter