Ny på Fabege: Mike Suomilammi

Fastigheten Uarda 5 går mot sin andra vinter. Det supermoderna huset har höga miljöambitioner och extremt låg energiförbrukning. Den avancerade tekniken ställer krav och erbjuder samtidigt spännande utmaningar för den nya fastighetsteknikern Mike Suomilammi.

Mike SuomilammiVem är du?
Jag heter Mike Suomilammi och har tidigare arbetat som drifttekniker på entreprenadavtal i ett tiotal år. Jag kommer senast från ett företag som heter Proptech men nu är jag nyanställd som fastighetstekniker hos Fabege och har jobbat här sedan 1 oktober 2013.

Vad jobbar du med?
Just nu backar jag upp en annan fastighetstekniker, Stefan Backman, och jag lär mig just nu att sköta driften i en fastighet som heter Uarda 5. Det är Vattenfalls moderna huvudkontor som ligger på Evenemangsgatan 13 i Solna.

Vilken har varit den största utmaningen hittills?
Största utmaningen är all den nya teknik som man måste lära sig. Fastigheten, som har höga miljöambitioner, är fylld av avancerade kyl- och solvärmesystem samt ventilationssystem som jag inte har jobbat med tidigare. Men det är en välorganiserad arbetsplats och det är jätteroligt att arbeta med nybyggda fastigheter och hus.

Nyheter