Nu byggs Sveriges första vinhotell

Den 23 april 2014 togs det första spadtaget till det som kommer att bli Sveriges första vinhotell, The Winery Hotel. Med egen vinfabrik och Sveriges bredaste vinsortiment kommer hotellet att locka gäster från både Sverige och övriga världen.

– Jag har länge haft en dröm om att kunna skapa en naturlig samlingsplats för landets vinälskare. Jag har själv ett passionerat vinintresse men har saknat en plats där kunskap, hantverk och passion samlas under ett och samma tak, säger Ejnar Söder, en av hotellets grundare.

Av druvor från Toscana kommer The Winery Hotel att producera 8 000 flaskor vin varje år. På så vis kommer hotellets gäster att kunna följa hela tillverkningsprocessen, från jord till bord.

– Med vinet som genomgående tema, och med vinfabriken som atmosfärbyggare, kommer the Winery Hotel att bli helt unikt, säger Marcus Östlundh, vd för The Winery Hotel.

Fakta om hotellet
The Winery Hotel, gemensamt ägt av Star Management AB och HKC Hotels AB, kommer att ligga vid infarten till Stockholm, Järva Krog, med fri utsikt över Brunnsviken. Hotellet kommer att ha 184 rum och beräknas stå färdigt under tidig vår 2016.

Nyheter