Nya smaker i Friends Arena

Friends Arena är inte bara en plats för fotbollsfantaster och konsertälskare. Nu finns även något extra för den som älskar att njuta av goda smaker. Under mars månad öppnades två helt nya restauranger med nya matkoncept i arenan. Ett samarbete mellan Friends Arena och Operakällaren där den flerfaldigt prisade kocken och hovtraktören Stefano Catenacci står för det nya konceptet.

West lounge c/o Operakällaren och East Lounge c/o Bakfickan är namnen att lägga på minnet om du vill äta mat signerad stjärnkocken Stefano Catenacci när du besöker arenan. Det är nämligen han som tagit fram menyerna till de båda restaurangerna.

- För oss känns det otroligt spännande att få göra det på Friends Arena och därmed bidra med något helt nytt i arenasammanhang, säger Stefano Catenacci i ett pressmeddelande.

Två olika koncept

Koncepten för restaurangerna skiljer sig åt, men de högkvalitativa råvarorna är förstås en gemensam nämnare.  West Lounge är den något lyxigare delen där du blir serverad en trerättersmeny vid bordet. Här kan du även se på medan kockarna tillagar rätterna som serveras. På East Lounge får du själv plocka dina favoriter från ett dignande buffébord.

Båda restaurangerna har fullständiga rättigheter och kommer även att erbjuda ett högkvalitativt dryckessortiment.

En del av arenans premiumerbjudande

Restaurangerna är en del av arenans premiumerbjudande och hem för medlemmarna i Friends Arenas nya Business Club. Operakällaren levererar även mat och dryck till arenans logegäster. Restaurangerna håller öppet i samband med evenemang på arenan.

Tacos för barnfamiljerna

Även för den yngre publiken finns något gott att mätta magen med. I samband med AIK:s hemmamatcher på Friends Arena kommer barn upp till 16 år att kunna avnjuta tacos i anslutning till familjeläktaren. Vuxna betalar den symboliska summan 50 kr medan barnen äter gratis. Erbjudandet gäller de som har familjeårskort på läktare 2 och i samband med alla AIK:s allsvenska matcher utom vid derbyn mot Djurgården och Hammarby. Vid matchen mot Örebro den 26 april finns möjlighet för familjer att prova på familjeläktaren.

- Att erbjuda gratis mat till barn och ungdom i samband med våra matcher är inte bara en bra service utan löser även ett problem för våra barnfamiljer där vi i våra undersökningar ser att både tid och ekonomi är bidragande faktorer för om man väljer att se matcherna eller ej, säger Thomas Edselius, VD för AIK Fotboll AB.

Nyheter