Premiär: Välkänd krögare öppnar restaurang i parken

Solna Business Park får ett spännande och välrenommerat tillskott till våren när Pontus Frithiof slår upp dörrarna till Pontus in the Park.

Lagom till vårens intåg slår Pontus in the Park upp sina dörrar. Restaurangen kommer ha möjlighet att ta emot hela 200 gäster, och miljön blir både modern och avkopplande. Här fungerar det lika bra att ha en stor, detaljplanerad fest som en snabb expresslunch med en kollega.

– Jag tror att gästerna kommer att få en positiv överraskning över vår servicegrad, säger Pontus Frithiof, ägare och den drivande kraften bakom projektet.

Restaurangen kommer att ligga i Solna Business Park, och strax efter öppningen kommer även en park att anläggas i anslutning till den, vilket ger gästerna ute på verandan en vacker vy att blicka ut över medan de äter.

Pontus Frithiof, ägaren av Pontus in the Park

Stora planer

Precis som hemma hos Pontus är det köket som är restaurangens hjärta. Ryggraden är fransk bistro med svenska influenser, och maten kommer att variera från vecka till vecka.

Ledorden är kvalité, ärlig mat, högt tempo och glada miner. Målet är att det ska finnas något för alla.

– Vi bygger en bistrodel som heter Pocket, en förlängning av den Pocket som ligger vid Stureplan och en ganska exakt kopia av konceptet. Dessutom blir det en jättetrevlig lunchdel med möjlighet för avhämtning för de som inte hinner äta på plats. Utöver det kommer vi ha två chambré separéer, en festvåning kvällstid, en stor veranda och dessutom erbjuda både avhämtningsmat och catering, berättar Pontus Frithiof.

Helgkasse och afterwork står också på schemat, så det lär bli full rulle när restaurangen öppnar i slutet av april.

Premiär i vår

De arbetar för fullt med planen inför premiären. Det blir aktiviteter i såväl Pocketdelen som resten av anläggningen. Exakt vad kan han ännu inte avslöja. Däremot berättar han att Pocketdelen blir en modern variant av det klassiska bistrokonceptet.

– Interiören kommer att vara densamma som Pocket på Norrlandsgatan, fast ännu finare skulle jag säga då vi från början har möjlighet att göra det precis som vi vill. Menyn kommer att kretsa kring våra Pocketklassiker, men även generellt kring säsong, säger Pontus Frithiof.

Han tycker samtidigt att det känns tryggt att ha restaurangen i Fabeges lokaler.

– Jag har arbetat med Fabege tidigare, jag vet att det är en otroligt professionell och engagerad hyresvärd. Båda dessa egenskaper har jag redan nu sett tydligt även i detta projekt, så det känns lovande.

Nyheter