Hyr ett rum, få ett komplett kontor i Arenastaden

Vem har sagt att det behöver ta månader att byta kontor? På kontorshotellet Quick Office i Arenastaden går det att hyra ett kontor till en fast månadskostnad.

– Då ingår ett komplett kontorsrum med eller utan möbler, internet och en bemannad reception som hjälper till med kundbesök och konferenser. Eller så hyr du en kontorsplats per timme, säger Lena Kylberg.

Quick Office är Sveriges största kontorshotellkedja med elva kontorshotell runt om i Storstockholm. Affärsidén är att erbjuda flexibla kontorslösningar och färdiga arbetsplatser till bra hyra där allt ingår – från möbler, internetuppkoppling, kopiator och gemensam cafeteria till bemannad reception och konferensrum.

Quick Office flyttar in

Franchisetagaren Lena KylbergFranchisetagaren Lena Kylberg har drivit Quick Office i Solna sedan februari 2012 och flyttar in till Dalvägen 8 i Arenastaden den 1 november. Bland hennes hyresgäster finns en intressant blandning av människor, såväl hälsoföretagare som byggföretagare och ledarskapsutvecklare.

– Vi riktar oss till flera olika målgrupper. Det kan vara egenföretagare som arbetar eller bor i området och som inte vill sitta hemma och jobba, ett växande företag i startup-fasen eller ett säljkontor kopplat till ett företag utanför Stockholm eller Sverige. Många söker sig också till Arenastaden just nu eftersom det är ett spännande och snabbväxande område med goda kommunikationer och service på nära håll, säger Lena Kylberg.

Hon menar att ett kontorshotell har många flera fördelar:
– Förutom tidsvinsten det innebär att slippa bygga upp sin egen arbetsplats får man kollegor runt omkring sig som man kan luncha och nätverka med. Man får också möjlighet att presentera sin verksamhet för andra på kontoret och på så sätt knyta nya kontakter.

Kontorsplats per timme i nyrenoverade lokaler

På nya kontorshotellet ökar antalet kontorsrum som Quick Office hyr ut från 30 till 50. Nytt är också möjligheten att hyra kontorsplats per timme, så kallade drop down-arbetsplatser.

– Möjligheten att bara droppa in är perfekt för personer som vistas i området under en kortare tid eller de som reser mycket. Vi har ju nära till både Arlanda och innerstaden, säger Lena Kylberg.

Men oavsett hur länge en hyresgäst stannar har Lena alltid samma motto för kundbemötandet.

– Det handlar alltid om att skapa en god relation med hyresgästerna, vara lyhörd och höra efter vilka behov som finns, säger hon.

Ny konferensanläggning i entréplanet

Quick Office, logotypQuick Office har också blivit utvalda av Fabege att driva konferensanläggningen i entréplanet på Dalvägen 8 som har varit stängd under en tid. I början av oktober återinvigs den.

– Konferensanläggningen kan hyras av alla företag i Arenastaden och kommer även att marknadsföras externt. Det är bra lokaler för exempelvis bolagsstämmor eller kundevent i samband med det som händer på Friends Arena, säger Lena Kylberg.

– Men det finns självklart också konferensrum att hyra på själva kontorshotellet, som är nyrenoverat med toppmodern utrustning, avslutar hon.

Nyheter