Regn, svett och kämpaglöd

Nästan halva personalstyrkan på Fabege ställde upp i årets Stockholm Triathlon och många var där och hejade på. Drygt 30 000 kronor samlade de in till förmån för Cancerfonden. Och alltihop började med ett jobbigt besked.

Förra sommaren diagnostiserades en medarbetare på Fabege med cancer. Diagnosen efterföljdes av en lång resa med sjukskrivning, behandlingar och en kamp för att övervinna sjukdomen. I våras kom det efterlängtade beskedet att symptomen var borta, vilket blev startskottet för en ny utmaning.

Utmanade kollegorna på triathlonlopp

Kollegan utmanade personligen alla anställda på Fabege att ställa upp i Stockholm Triathlon. Och företagsledningen bestämde sig då för att skänka lika mycket som de totalt betalade i startavgifter, till Cancerfonden.

Det slutade med att nästan halva personalstyrkan ställde upp i tävlingen och drog in sammanlagt över 30 000 kr till Cancerfonden.

– Det var verkligen alla möjliga som ställde upp och var med. De yngsta var runt 20 och den äldsta 59, berättar Gunilla Cornell, HR-chef på Fabege. Och de flesta hade aldrig ställt upp i någon liknande tävling förut.

Många bra resultat i tävlingen

Medarbetarna deltog i både de individuella loppen och i stafetterna. Och det rapporteras om många bra tider.

– Jag är imponerad av alla som körde hela loppet, men även av de som deltog i stafetten Bara att ta sig i mål är ju en enorm bedrift. Särskilt för de som kanske inte tränat så mycket innan, säger Gunilla Cornell som själv ställde upp och simmade i tävlingen.

Mer motion och ökad laganda blev positiva sidoeffekter

Att många av de anställda börjat träna för att komma i form inför tävlingen är en av de positiva sidoeffekterna med utmaningen. Sammanhållning och laganda är två andra.

– Det enda som kanske var lite trist var det regniga vädret, framför allt med tanke på alla som var där och hejade på, fortsätter Gunilla Cornell. Men jag har hört många säga att vilken känsla det är att göra ett lopp med så många som hejar på en. Det ger extra krafter.

Fabegelila kläder syntes i mängden

Både deltagarna från Fabege och de som var där och tittade hade i förväg bestämt att ha ”Fabege-lila” kläder vilket gjorde det lätt att se andra från Fabege i loppen och bland publiken. – Jag tycker att utmaningen är ett extra kul initiativ eftersom det kom från en av våra anställda, och att nästan halva företaget ställde upp på något som är helt frivilligt. Nu går snacket om hur man tror sig klara nästa års tävling så det ska bli väldigt spännande att se hur många vi blir nästa år, avslutar Gunilla Cornell.
 

Fakta om triathlon
Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Grenarna genomförs i en följd utan avbrott och den som är först i mål efter sista grenen (oftast löpning) vinner tävlingen.

Triathlon går även att genomföra som stafett, en simmar, en cyklar och en springer. Simningen sker oftast i öppet vatten, alltså i havet, en sjö eller annan naturlig vattensamling, cyklingen äger normalt rum på asfaltsvägar och löpningen brukar ske på asfalt eller grus.

Man tävlar på en mängd olika distanser – från tävlingar som tar under en timme att genomföra, till sådana som eliten avverkar på över 8 timmar.

Läs mer om triathlon på Svenska Triathlonförbundets hemsida: http://www.svensktriathlon.org/

Nyheter