SATS satsar på nytt toppmodernt träningscenter

Hammarby Sjöstad får under nästa år ett träningscenter anpassat efter den moderna människan med extra många morgon- och lunchklasser, generösa öppettider och stora, luftiga ytor.

Sats Hammarby SjöstadSjöstaden växer så det knakar och många av de som jobbar i eller flyttar till området är mitt i karriären. Med familj och karriär i fullt fokus kan det vara svårt att få ihop livspusslet och samtidigt hitta tid för träning och rekreation. Träningsföretaget SATS nya center i området byggs med just detta i åtanke.

– SATS Sjöstaden kommer att bli ett träningscenter med ett brett utbud för både företag och privatpersoner. Vi satsar på generösa öppettider i kombination med många lunch- och helgklasser vilket gör det att alla har möjlighet att träna, säger Linda-Li Wallin som är Country Manager hos SATS.

Kort och intensiv träning är populärt

Linda-Li Wallin Lunchträning med 30-minutersklasser passar extra bra för den som har svårt att hinna med träningen, och det är en träningsform som växer i Sverige. Många passar på att träna 30 minuter och sedan äta lunch efteråt för att samla energi inför eftermiddagspasset på jobbet. Det är SATS förstås medvetna om.

– Vi ser att det finns en trend som går mot kortare högintensiv träning, både före arbetspasset och under lunchen. Det ger en paus från vardagen och en energikick, säger Mari Winarve som är gruppträningsansvarig hos SATS.

Forskning har visat att den korta, högintensiva träningen är mycket effektiv för den som vill få ordning på vardagskonditionen. 30-minutersklasserna finns inom ett flertal kategorier så att alla ska kunna hitta en aktivitet som passar dem.

– På SATS finns sedan länge ett brett utbud av 30-minutersklasser, allt från ABSolution och LEGSolution till GRIT Series och 30-20-10. Flera av dessa kommer så klart att finnas på SATS Sjöstaden, säger Mari Winarve.

Stort och luftigt center med öppna ytor

Det nya träningscentret blir 2 130 kvadratmeter stort i tre plan. Det kommer att ligga i Lumahuset som från början är en lampfabrik från 1930-talet, och som nu byggs om till ett modernt träningscenter med allt vad det innebär.

– Vi kommer att erbjuda öppna, fina träningsytor, PT-områden, en stor gruppträningssal och en cykelsal. Vi kommer även att ha en välplanerad konditionsavdelning och en sal för succéklassen Hot Mojo och Indoor walking. Träningsformen Performance kommer också att stå på agendan, säger Linda-Li Wallin.

Öppnar i februari 2014

Linda-Li WallinOm allt går enligt planerna slår SATS Sjöstaden upp dörrarna i februari nästa år. Centret blir företagets 43:e träningscenter i Stockholm.

– SATS Sjöstaden kommer definitivt med sin unika miljö, produktutbud och centrets exceptionella tillgänglighet hjälpa ännu fler att träna regelbundet, säger Linda-Li Wallin.

 Bild: Sats

Nyheter