Kontor för företag som vill nå höga höjder

Ett nytt landmärke är på väg att ta plats i Arenastaden: Scandinavian Office Building. Ovanpå Mall of Scandinavia bygger Fabege moderna kontorslokaler med en yta och höjd jämförbar med de fem Hötorgsskraporna i Stockholms city.

Scandinavian Office Building, entréByggnaden, som heter Scandinavian Office Building, kommer att stå klar hösten 2015 samtidigt som det nya köpcentret Mall of Scandinavia invigs. Huset blir nio våningar (66 meter) högt och ska rymma upp till 4 000 arbetsplatser. Hyresgästerna kommer att erbjudas service utöver det vanliga, bland annat parkeringshjälp, concierge-service och gott om möteszoner förutom närheten till butiker och restauranger i köpcentret.

– Vi märker en kraftigt ökad efterfrågan på kontorslokaler i Arenastaden. Många lockas av att komma till ett område som andas framtid och nybyggaranda, säger Anna-Lena Carlstedt, uthyrningschef hos Fabege.

Fönster som lysande lyktor

Scandinavian Office BuildingDen geografiska placeringen erbjuder bra kommunikationer: sju minuter till city och en halvtimme med pendeltåg till Arlanda samt flera cykelvägar och två stora motorvägar runt hörnet.

Fasaden på det nya huset består av en mosaik i olika typer av glas. Kvällstid kommer kontoren att se ut som lysande lyktor. Huset kommer också att delas upp i olika volymer: högre mot järnvägen, lägre och mer småskaligt mot Stjärntorget.

Miljötänk in i minsta detalj

Scandinavian Office Building erbjuder hyresgästerna moderna och energisnåla arbetsplatser med miljötänkande i varje detalj. Den nya fastigheten är miljöklassad enligt BREEAM Excellent.

– Vi vet att många hyresgäster värdesätter att vi har en stark miljöprofil. Scandinavian Office Building är ett perfekt alternativ för företag som vill bedriva sin verksamhet så energieffektivt som möjligt, säger Anna-Lena Carlstedt.

Besök fastigheten i en virtuell miljö: www.fabege.se/Scandinavianoffice

Scandinavian Office Building, Atrium

Nyheter