Svea Ekonomi får plats att växa i Sjökvarteret

En av de nyaste hyresgästerna på plats i Sjökvarteret är kreditmarknadsbolaget Svea Ekonomi. Med lokaler på drygt 10 000 kvadratmeter har de gott om plats att växa – och det är just det som är tanken.

Fabeges fastighet Uarda 1– Vi har suttit i Solna i tjugo år, och trivs bra här. Men vi har varit utspridda på fyra olika ställen och det har varit trångt. I det nya kontoret finns plats att expandera, säger Mats Kärsrud som är vd för Svea Inkasso, en del av Svea Ekonomi.

350 medarbetare flyttar med nu i januari, men kontoret möbleras för mer än hundra fler.  Såväl distribution och posthantering som e-handelsverksamhet och en egen utbildnings- och konferensanläggning kommer att rymmas i samma hus.

– Det är inte lätt att hitta så pass stora lokaler i bra lägen, och Arenastaden känns som ett intressant område. Vi vill kunna stanna kvar här och har satsat långsiktigt, säger Mats Kärsrud.

Vardagsrum och kök med plats för diskussioner

Lokalerna i sig är också något extra.

– Vi har satsat på ett attraktivt kontor för att attrahera personal. Det finns mycket yta per anställd, men ändå väldigt många gemensamhetsytor, säger Mats och fortsätter:

– Våra så kallade vardagsrum är kreativa ytor där man ska kunna sitta och tänka och diskutera med kollegor. Det vi kallar köket är en annan plats att samlas på, sedan har vi fikautrymmen i tornbyggnaden och ett gym för alla medarbetare.

Närmare till andra delar av företaget

Svea Ekonomi logotypSvea Ekonomi har verksamhet även i Göteborg och småländska Åseda, och dessutom i ett flertal europeiska länder. Det nya läget i Arenastaden blir något av en knutpunkt.

– Det kommer att finnas plats för våra resande säljare när de behöver sitta hos oss, och det är lätt att nå huvudkontoret från både Arlanda och Bromma. Samtidigt blir det inte så stora förändringar i resväg till jobbet för våra anställda som redan sitter i Solna, vilket vi ser som en stor fördel, avslutar Mats. 

FAKTA – HYR LOKALER I ARENASTADEN
Uthyrningen av etapp 1, Sjökvarteret är i stort sett slutförd. Några mindre lokaler finns fortfarande lediga. För etapp 2 och 3 pågår uthyrningen just nu.

Vill du veta mer? Kontakta Lena Holmström, ansvarig uthyrare för projekten, på 08-556 747 39 eller lena.holmstrom@fabege.se.

Nyheter