Svenska Fotbollförbundet flyttar in

I dagarna lämnar Svenska Fotbollförbundet Råsunda för gott. Flyttlasset går till Arenastaden och kontorsfastigheten Uarda 1.

Servicechefen Lottie Melander Dennerby håller i trådarna på förbundet och hon ser fram emot att få flytta in i nya, fräscha lokaler.

– Idag har vi våra kontorslokaler inrymda bakom norra, östra och södra läktaren på Råsunda. Det är väldigt utspritt. På vårt nya kontor samlas alla 130 arbetsplatserna på samma våningsplan, vilket känns helt fantastiskt. Vi får en ny närhet till varandra och det kommer bli en stor tillgång för kansliarbetet att få jobba på det här sättet, säger Lottie.

Värdefullt med närhet till det mesta

En stor fördel med det nya läget för Svenska Fotbollförbundet är också en annan typ av närhet –  framför allt till den nya nationalarenan.

– Landslagen är ju hjärtat i vår verksamhet och det är spännande att få jobba där det händer. Jag tror att den nya stadsdelen blir en bra mix av arbetsplatser, bostäder, event och shopping framöver. Dessutom är det nära till Råstasjön vilket känns helt rätt för oss som jobbar med idrott.

Plats för alla och nya gemensamma ytor

Förbundet fick tillgång till de nya lokalerna den 1 november och inredarna är nu i full gång med att se till att lokalen får den rätta fotbollskänslan. Den 26 november flyttar medarbetarna in.

– Vi har satsat på utrustning som ska underlätta verksamheten. Det kommer också att finnas arbetsplatser för förbundskaptenerna och andra medarbetare som inte alltid är på kontoret och jobbar.

Med de nya lokalerna kommer nya möjligheter, som det stora gemensamma lunchrummet där medarbetarna kan träffas.

– På Råsunda finns det åtta olika kaffemaskiner utspridda så man har bara träffat de närmaste kollegorna. Nu blir det mer samlat. Alla ser verkligen fram emot det här, det är som en nystart för oss och en kulturförändring till det positiva. Kombinationen med nya fräscha lokaler och inredning blir grädden på moset!

FAKTA / Så utvecklas Arenastaden
26 november 2012: Svenska Fotbollförbundet flyttar in på 4 550 kvadratmeter i Uarda 1 – Hus A. 

Oktober 2013: Quality Hotel invigs
Maj 2014: Första bostadsfastigheten står klar
Maj 2015: Bostadsfastighet 2 står klar
December 2015: Invigning av Mall of Scandinavia inklusive bostäder och kontor ovanför gallerian

Nyheter