Topp-tio bland världens mest hållbara fastighetsbolag

Fabege når en åttondeplacering när Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) presenterar den globala sammanställningen av fastighetsbranschens hållbarhetsarbete 2015.

På topp i alla bedömningskategorier

När Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) presenterar den globala sammanställningen av fastighetsbranschens hållbarhetsarbete 2015 utnämns Fabege som ett av världens mest hållbara fastighetsbolag. Företaget når en åttondeplacering globalt i alla bedömningskategorier tack vare sina 89 poäng av 100 möjliga.

Resultatet i undersökningen visar även att Fabege är bäst inom kategorin kontor för börsnoterade bolag i Europa och nummer fyra i Europa inom alla kategorier. Fabege deltog i studien för första gången under 2014 och var även då ledande inom sin jämförelsegrupp och utsågs till "Green Star".

- Vi har arbetat med hållbarhetsfrågor i över tio år och det är glädjande att se hur högt dessa frågor har klättrat på agendan. Våra kunder ställer tuffare krav och det gör att vi hela tiden sporras att ta nästa steg, säger Christian Hermelin, VD Fabege.

Över 700 bolag och fonder deltar

Rapporten från GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) baseras på en bedömning av totalt 707 företag och fastighetsfonder som representerar 61 000 fastighetstillgångar till ett värde av USD 2 300 miljarder.

GRESBs bedömning är väldigt bred och rör allt hållbarhetsarbete

– En del av framgången beror på att vi har klarat av att minska våra utsläpp av växthusgaser med 90 procent, men det är långt ifrån hela anledningen. GRESBs bedömning är väldigt bred och rör allt hållbarhetsarbete, från miljö, till sociala frågor och styrningen av bolaget. Så vi är mycket nöjda och stolta över det fina och konkurrenskraftiga betyget, säger Mia Häggström, miljö- och teknikchef.

Läs även vårt pressmeddelande Fabeges hållbarhetsarbete rankat högst i Europa inom sektorn kontor >>

Nyheter