Ung konst i Arenastaden

I september invigs 35 meter konst som ska glädja alla besökare i Arenastaden i Solna. Det är högstadieelever från Ulriksdalsskolan som arbetat fram verket på initiativ av Fabege och Solna stad.

Öppet för alla

Fram till 2017 kommer Arenastaden, på Evenemangsgatan nära Friends Arena, att smyckas av en stor målning på 35 x 2,4 meter. Det är det gröna planket framför bygget som blir "duk" för det jättelika verket.

Bidra till en levande stadsdel

Arenastaden som stadsdel är helt ny och växer fortfarande fram. Därför är det extra intressant att vara med och skapa liv och en kultur i området som är levande och bidrar till att människor mår bra och trivs i området.

Ulriksdalsskolans sjundeklasser fick en inbjudan om att komma med skisser på motiv för konstverket. Projektet kallas "En levande stadsdel" och har integrerats i skolarbetet under våren 2015.

- Det kom så många förslag med väldigt hög kvalitet från eleverna så vi har förkastat grundtanken att bara använda några få motiv. Nu blir det istället ett riktigt långt och omväxlande konstverk, berättar Elisabet Olin, kommunikationschef på Fabege.

De ledord som varit utgångspunkt för arbetet med den konstnärliga utsmyckningen är:

  • Levande stadsdel
  • Hållbar utveckling
  • Grön stadsmiljö
  • Framtidens mötesplats
  • Global mötesplats – internationella möten

Klart i september

Alla motiv beräknas vara uppmålade och klara i mitten på september. Sedan är utställningen öppen med fri entré dygnet runt för alla som besöker Arenastaden.

Redan idag rör sig tiotusentals medarbetare från olika företag i området på dagtid och många fler kommer till de närmaste åren. Friends Arena drar mängder av publik till sina evenemang och Quality Hotel Friends tar emot nya gäster varje dag. Så det långa konstverket kommer att få uppmärksamhet från många håll.

I november slår dessutom shoppingdestinationen Mall of Scandinavia upp sina portar med sikte på att dra ännu fler besökare till stadsdelen.

Nyheter