Vinn biljetter till Childhood-dagen på Gröna Lund

World Childhood Foundation bytte lokaler den 17 mars i år och flyttade in på 16:e våningen i Wennergren-Center vid Sveaplan. I samband med lokalbytet blev Fabege ny partner till Childhood och stödjer deras viktiga arbete.

Childhood stödjer flera projekt

Childhood har funnits sedan 1999 och grundades av Drottning Silvia för att förebygga övergrepp och exploatering av barn. De stöder över 100 projekt runt om i hela världen och jobbar genom att främja lokala verksamheter.

- Det finns mycket duktiga människor som gör stor skillnad om de får rätt resurser. Vi har valt att jobba med dem och stärka arbetet på lokal nivå, säger Britta Holmberg som är programchef och biträdande generalsekreterare på Childhood i Sverige.

Childhood stödjer flera projekt i Stockholmsområdet. De jobbar förebyggande bland målgrupper där risken för övergrepp är större än andra. Det handlar till exempel om barn utan trygga vuxna, barn i samhällsvård eller barn i familjer som har det svårt med droger, våld eller psykiska problem.

- Det finns för lite resurser i samhället för att jobba förebyggande mot övergrepp. Där vill vi ge stöd. Vi är en ganska liten organisation och behöver inte anpassa oss efter en stor byråkrati. Vi kan därför ta snabba beslut och vara med från början i projekt, säger Britta Holmberg.

5 viktiga projekt Childhood stödjer i Stockholm

  • Barnrättsbyrån – Startade 2011 på Södermalm i Stockholm. Barnrättsbyrån hjälper barn att hitta rätt i systemet och få tillgång till den hjälp de har rätt till.
  • Maskrosbarn - Sommarläger för drygt 100 ungdomar mellan 14-19 år, som alla har missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar.
  • Tjejzonen - Tjejzonens anonyma chattverksamhet för utsatta tjejer, samt Storasyster Webcam som parar ihop tjejer och mentorer så kallade "storasystrar".
  • Asov Stockholm – Arbetar för att skapa en meningsfull tillvaro för afrikanska unga tjejer och kvinnor som bor i Sverige och i DR Kongo.
  • Förskoleverksamhet - Alla Kvinnors Hus är ett skyddat boende för kvinnor och deras barn. Projektet har möjliggjort för en förskola på ett skyddat boende för att barnen där ska kunna få ett så normalt liv som möjligt.

Childhood-dagen på Gröna Lund

Var med och fira Childhood-dagen på Gröna Lund söndag 29 maj. Gröna Lund donerar alla pengar från entréförsäljningen fram till klockan fyra till Childhood och det bjuds på underhållning på båda scenerna.

Programmet bjuder på underhållning hela dagen för stora och små, skoj och lek i parken och avslutas med stor konsert klockan 16.00 på Stora Scen i närvaro av Childhoods grundare Drottning Silvia. Genom att komma till Gröna Lund på Childhood-dagen är du med oss i arbetet för att ge fler barn en trygg och kärleksfull barndom, fri från våld och övergrepp.

Vinn VIP-paket till familjen!

Vinn två VIP-paketet för två vuxna och tre barn! I paketen ingår entrébiljett, åkband hela dagen, sittplats framför scenen under Childhood-konserten kl 16-17 (Obs! platser intagna senast kl 15.45) samt smörgås och fika i VIP-tältet.

För att ha chans att vinna biljetterna ska du:

  1. Mejla en motivering om varför just du ska vinna till biljett@fabege.se senast tisdag 17 maj. 
  2. Skicka också med mejladresser till två kollegor som vill ha vårt nyhetsbrev och chansen att vinna tävlingar i framtiden.

Vi hör av oss till vinnarna via mejl senast torsdag 19 maj.

Nyheter