Ytterligare utmärkelse till Fabege för Uarda 5!

Fabege och Vattenfall har tidigare i år fått pris från European Commission DG JCR för Uarda 5, och nu har vi även fått Sweden Green Building Awards pris i kategorin EU GreenBuilding, nybyggnad.

Vattenfalls huvudkontorSweden Green Building Awards, ett nyinstiftat pris som premierar hållbart byggande och miljöcertifiering, delades i fredags ut för första gången. Priset, som skapats av Sweden Green Building Council, presenterades i samband med konferensen Building Sustainability Sweden 2012 och mottogs av Lars-Peter Brette, som representerade Fabege, och Vattenfalls Olov Larsten.
 
Återigen har vi alltså blivit belönade för vårt koncept med innovativa och genomtänkta byggmaterial, byggmetoder och driftslösningar där Fabege, tillsammans med Vattenfall, lyckats pressa energikonsumtionen 64% lägre än Boverkets byggregler (BBR). Exempel på miljö- och energianpassningar är ett klimatskal som uppfyller kriterierna för passivhus, sedumtak, elastrande solceller, varmvattenalstrande solfångare, frikyla och energieffektiva hissar och ljuskällor.

Nyheter