Hemmabryggt julöl hos Carnegiebryggeriet

En specialkomponerad julmeny och smakrika julöl står på bordet hos Carnegiebryggeriet under december.

Ölfantaster och gourmander har spännande veckor att se fram emot hos Carnegiebryggeriet. Här ligger bryggeriet dörr i dörr med restaurangen, och du äter med utsikt över öltillverkningen. Detta blir extra roligt under julveckorna, eftersom du då har chansen att provsmaka bryggeriets allra första egna julöl, Ljusslingan.

– Det är en klassisk julöl, men i modern tappning. En mörk lager med frisk humlesmak, rostiga toner och en helt underbar mörkröd färg, säger Fredrik Vogel som driver Carnegiebryggeriet.

Målet, för det personliga och innovativa bryggeriet, har varit att ta fram en ölsort som rimmar med smakerna du äter under vintersäsongen.

För att skapa extra julkänsla kommer du dessutom kunna äta ett unikt julbord på plats. I stället för ett traditionellt julbord är det en specialkomponerad julmeny, som erbjuder dig att prova olika svenska julrätter ihop med nya och gamla ölsorter.

– Den 13 december sparkar vi igång Brewmaster table och lanserar Ljusslingan. Du kan räkna med fantastiskt god öl, smakrika rätter inspirerade av säsongen och en härlig stämning, säger Fredrik Vogel.

Var först med att provsmaka Ljusslingan!

När? Från klockan 18.00, 13 december
Var? Carnegiebryggeriet, Ljusslingan 15 i Hammarby Sjöstad

Nyheter