Kom och julmys med familjen i parken

Snart är det minimarknad i Englundaparken. Snurra på chokladhjul och kasta pil - när magen knorrar får du gröt och juliga smakprover.

Den gröna oasen Englundaparken i Solna Business Park förvandlas till en minimarknad med jultema den 29 november. Då flyttar Pontus in the Park ut i naturen tillsammans med Ica Maxi, och skapar julmys för hela familjen. 

– Pontus kommer att bjuda på gröt till alla besökare och Ica Maxi kommer att dela ut smakprover med pepparkakor, lussekatter och annat gott, säger Fabeges Magnus Eriksson, som är ansvarig för eventet.

För att skapa julstämning kläs enarna med ljusslingor, och en gran ska ställas på plats och sprida julglädje. Besökarna kan bland annat roa sig med att kasta pil och snurra på chokladhjul.

Tanken med satsningen är att visa att området inte bara är till för företag, utan att serviceutbudet riktar sig även till alla boende i närområdet. Fabege har arbetat hårt de senaste åren på att bygga en levande stadsdel med butiker, grönområden och kommunikationer.

– Det vore kul om det kom många barnfamiljer så att de får se hur trevligt området är nu. Min förhoppning är att jag ska kunna sno åt oss lite feedback från de som besöker oss, tala med dem om hur de upplever området, säger Magnus Eriksson.

Nyheter