Spara tid i Arenastaden med unikt utbud av kommunikationer

Arenastaden kommer inom några år att ha ett unikt utbud av kommunikationer och därmed ett av Storstockholms bästa lägen.

Tågförbindelse till Arlanda, citybanan direkt till Stockholm central, tvärbana, och närhet till E4 och E18 är bara några exempel.

– Det unika för Arenastaden är att det kommer att gå fort och lätt att transportera sig till både city, Arlanda och Bromma. Dessutom får Arenastaden ett enormt utbud av trafikslag med pendeltåg, busstorg, tåg till Arlanda, tvärbana, snabb access till tunnelbana, och E4/E18 strax intill, säger Klas Holmgren, ansvarig för Arenastaden hos Fabege.

Solna station för pendeltåg är redan granne med Arenastaden. 2012 kommer stationen att bli ännu tillgängligare med en bro direkt från stadsdelen över tågspåren till den förlängda tågperrongen. 2017 står Citybanan klar med två nya pendeltågsstationer vid Odenplan och City, vilket innebär att Arenastaden även får snabb access till tunnelbanenätet.

– När den nya sträckningen för Tvärbanan invigs 2014 får vi dessutom en tvärförbindelse hela vägen till Hammarby Sjöstad, via Solna centrum, Sundbyberg och Alvik. På sikt hoppas vi även få en egen tunnelbanestation i Arenastaden, säger Klas Holmgren.

Tåg

Fabege har valt att koncentrera sina fastigheter till attraktiva områden med goda kommunikationer. Det gäller också Solnas nya stadsdel Arenastaden, bara fem kilometer från Stockholms city.

– Goda kommunikationer är en av de viktigaste parametrarna när våra kunder ska välja kontorsfastighet. När det gäller Arenastaden så kommer kommunikationerna att vara exceptionella, säger Klas Holmgren.

Tack vare Arenastadens centrala placering och utmärkta kommunikationer kommer 750 000 personer att kunna ta sig till Arenastaden på 15 minuter. Och inom 1,5 timmes avstånd finns en tredjedel av hela det svenska folket.

Så här kommer utbudet att se ut när alla kommunikationer är utbyggda:

  • Pendeltåg – 7 minuter till Stockholm central.
  • Tunnelbana – nära till stationerna Solna Centrum och Näckrosen. Snabb access till tunnelbana vid Odenplan och City/Stockholm central när Citybanan är klar 2017, och i framtiden förhoppningsvis en egen tunnelbanestation vid Arenastaden.
  • Buss – 10 olika busslinjer passerar Arenastaden idag. Buss från Solna Centrum till Bromma flygplats tar cirka 15 minuter.
  • Bil/cykel – 5 kilometer till Stockholms city. Närhet till både E4 och E18.
  • Direktanslutning Arlanda – cirka 30 minuter till Arlanda med Uppsalapendeln, klart 2012.
  • Tvärbanan – ny linje Solna station/Sundbyberg/Alvik med trafikstart 2014. Det går även att åka hela vägen från Solna station till Hammarby Sjöstad.

Nyheter