Arenastaden

Arenastaden erbjuder arkitektur av internationell klass, ett oöverträffat utbud av shopping och service, goda kommunikationer och tydligt fokus på hållbarhet. 

En arbetsplats långt utöver det vanliga

Arenastaden i Solna är stadsplaneringens version av "more is more". Arenastaden erbjuder arkitektur av internationell klass, ett oöverträffat utbud av shopping och service, goda kommunikationer och tydligt fokus på hållbarhet. Så har också många ledande företag redan valt att flytta hela eller stora delar av sin verksamhet hit. Bland dem ICA, KPMG, Siemens, Sodexo, Carlsberg Sverige, Apoteket, Nike, Adidas, Vattenfall, Svenska Spel, Svenska Fotbollförbundet, SEB och Telia Company.

Fabege äger och förvaltar majoriteten av alla kontorslokalerna i Arenastaden och vi är våra kunders partner i utformningen av deras nya kontor. Men en god arbetsplats är mycket mer än flexibla och representativa kontor. Medarbetarnas trivsel är A och O. Våra områden ska göra livet enklare och Arenastaden är en stadsdel som erbjuder all service för boende och arbete.

Flexibla kontor för framtiden

Vi samarbetar med några av Nordens mest välrenommerade arkitekter för att skapa byggnader som ger våra hyresgäster ett mervärde. Estetik, trivsel och funktion i en väl fungerande helhet, som smidigt kan anpassas efter konjunkturer, trender och utveckling. Huset vi utvecklat för Vattenfall vann Green Building Award 2012 och är ett bra exempel på hur vi tänker på framtiden.

Redan 2018 kommer här att finnas drygt 450 000 kvm kontorsyta och 30 000 arbetsplatser.

Vårt hållbarhetsarbete har stor effekt

Hållbarhet går som en grön tråd genom hela Fabeges verksamhet. Samtliga nya byggnader i Arenastaden är miljöcertifierade och elen som används i fastigheterna kommer från vindkraft. För att leva upp till dagens höga miljökrav samarbetar vi med våra kunder genom att teckna Gröna hyresavtal för att tillsammans bidra till ett miljösmart förhållningssätt.
Men hållbarhet handlar också om miljön vi vistas i. För att Arenastaden ska vara socialt hållbar och trivsam skapar vi en levande stadsdel som integrerar bostäder, arbete, restauranger, service, fritidsaktiviteter och event med goda kommunikationer.

Världsklass runt hörnet

Kronan på verket när det gäller service är Mall of Scandinavia. Skandinaviens största shoppingcentrum rymmer över 200 butiker, närmare 10 000 kvm spännande restauranger och Nordens mest moderna biograf.

Arenastaden erbjuder också ett stort utbud av bland annat restauranger och caféer, gym, apotek, kemtvätt och skrädderi.

Friends Arena är ett centrum för evenemang i världsklass, som lockar drygt en miljon besökare om året från hela norra Europa. Arenastaden rymmer också fyrstjärniga Quality Hotel Friends.

Friends Arena och Quality Hotel Friends erbjuder stora möjligheter att arrangera minnesvärda konferenser och affärsmöten för upp till 75 000 deltagare.

Snabba och täta kommunikationer

Inom en radie av 30 minuters restid från Arenastaden bor cirka en miljon människor. Det ger en god bild av kvaliteten på kommunikationerna.

Under högtrafik går det åtta pendeltåg i timmen, varav två från Arlanda. Resan till Centralen tar 7 minuter. Med citybanan tar resan till Odenplan bara 3 minuter.

Tvärbanan går från Arenastaden och Solna station hela vägen till Sickla udde med 10-minuterstrafik.

Här finns också ett tiotal busslinjer. Med buss 515 är du vid Odenplan på 14 minuter. Till Bromma flygplats tar bussresan 18 minuter.

Du går till tunnelbanestationerna Solna centrum på nio minuter och till Näckrosen på 13 minuter. 2024 får Arenastaden en egen tunnelbanestation på sträckningen Odenplan–Hagastaden–Arenastaden.

Vi som väljer cykel

Det finns gott om cykelbanor i alla riktningar och är lätt att hitta en bra cykelväg till och från arbetet. Till City är det 5 km. Vår ambition är att det ska finnas cykelgarage och duschrum i alla våra kontorshus i Arenastaden. Det finns också en cykelverkstad i stadsdelen och 2 500 parkeringsplatser.

... och vi som kör

Arenastaden har omedelbar närhet till E4 och E18. I området finns 10 000 parkeringsplatser.

Avrunda med picknick i det gröna

Ytterligare en fördel med Arenastaden är närheten till stora grönområden. Så det är bara att värma upp för lunchjoggen, kreativa promenadmöten eller koppla av med en after work-picknick i det härliga området kring Råstasjön.

Personlig service på plats

Vi erbjuder en omfattande fastighetsförvaltning i Arenastaden. För att finnas enkelt tillgängliga har vi ett lokalt servicekontor. Här finns vårt proffsiga fastighetsteam när du behöver hjälp eller svar på frågor.