Projekt SEB:s nya kontor

Under perioden 2017-18 flyttar 4 400 SEB-medarbetare in i tre sammanlänkade kontorsbyggnader som fungerar som en. Med miljötänk in i minsta detalj är detta ett av Sveriges största kontorsprojekt under överskådlig tid.

SEBs hållbara framtidsvision

SEB, en av Sveriges fyra storbanker, har valt Arenastaden för att samla stora delar av sin verksamhet i Stockholm. I början av maj 2017 flyttade cirka 2500 SEB-medarbetare in i två av de tre sammanlänkade kontorsbyggnader som fungerar som en. I maj 2018 är det dags för ytterligare 2000 medarbetare att flytta in. Med miljötänk in i minsta detalj är detta ett av Sveriges största kontorsprojekt under överskådlig tid.

Huskropparna byggs vid Stjärntorget och Pyramidvägen bara ett stenkast från Mall of Scandinavia och Friends Arena. Här skapas en attraktiv och dynamisk stadsmiljö med öppna torg och mycket goda kommunikationer.

Byggnaderna innehåller ett varierat kontorslandskap och en mängd service- och stödfunktioner. I entréplanet finns restaurang och caféer. Längst ner i byggnaderna finns parkering, precis som i närmaste grannen Mall of Scandinavia.

Främjar samarbete och spontana möten

Fasaderna på de sju till fjorton våningar höga husen kläs med modernt stilrent glas. Byggnaderna binds samman både ovan och under mark. En lösning som förenklar samarbeten och spontana möten mellan bankens olika avdelningar. På taket kommer det att finnas planteringar och solceller.

Projekteras för miljöklass BREEAM

SEB:s nya kontor har en mycket ambitiös miljöprofil, och projekteras för att uppnå miljöklass BREEAM-SE Excellent. Materialvalen är genomgående gjorda med stor miljöhänsyn.

BREEAM-SE täcker hela byggprocessen, allt från rivning av tidigare fastighet, byggnadens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering till påverkan på närmiljön och byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

SEB tecknar ett Grönt hyresavtal med oss, vilket innebär ett fördjupat samarbete kring miljöfrågor och minskad klimatpåverkan.

Fastighetsinformation

Lokalarea (LOA): 72 200 kvm
Bruttoarea (BTA): 97 000 kvm
Entreprenörer: Schakt och grundläggning: Svevia AB (utförandeentreprenad)
Byggnad: Veidekke Entreprenad AB
Arkitekt: Alessandro Ripellino Arkitekter AB/Arkitekterna Krook & Tjäder AB/Wingårdhs
 

Tidplan

Beskrivning Datum
Grundläggning Q3 2014 – Q4 2015
Stomme Q2 2015 – Q3 2016
Fasad och tak Q3 2015 – Q3 2017
Interiör Q2 2016 – Q1 2018