Haga Norra

- Ny stadsdel i unikt läge

Mellan gröna parker i ett bra kommunikationsläge utvecklar vi nu en ny attraktiv och hållbar stadsdel. Med en stor andel bostäder, moderna kontor och ett brett utbud av service kommer Haga Norra bli ytterligare en levande, expansiv stadsdel på gränsen mellan Solna och Stockholm.

Det stora området väster om Frösundavik som under många år var Bilias anläggning blir grunden till Fabeges nyaste stadsdel Haga Norra. När Bilia har flyttat in i sin nya fullserviceanläggning på västra delen av tomten 2021 påbörjas exploateringen av den nya stadsdelen. Hela området kommer förvandlas och Haga Norra beräknas vara färdigutvecklat under 2026–2027. Då kommer stadsdelen erbjuda ett bra läge mitt i ett spännande sammanhang med närhet till servicetäta Arenastaden, natursköna Hagaparken och till Karolinska Sjukhuset och KI med ett stort antal arbetsplatser. 

Utvecklingen av Haga Norra innehåller bland annat sex bostadskvarter av olika karaktär och med ett rikt serviceutbud i bottenvåningarna. Fabege samarbetar med bostadsexploatörer och kommer tillsammans med dem utveckla området för drygt 2 000 boende i ett första skede.

Två miljöcertifierade kontorsbyggnader kommer att välkomna både stora och små företag till drygt 70 000 kvadratmeter kommersiella ytor. Kontorshusen ligger som en skärm mot vägen och bäddar in bostäderna. Planläggningen av bostäder och kontor har påbörjats, och vidare planer kommer att presenteras under 2018. Den första etappen beräknas vara klar 2021.

Kommunikationer under utveckling

Haga Norra ligger endast ett stenkast från Solna station där man når Stockholm City på sju minuter, Odenplan på fyra minuter och Arlanda på 30 minuter med pendeltåget. Tvärbanan kommer byggas ut från Solna station till Hagastaden och redan idag passerar många busslinjer området. När tunnelbanan kommer till Arenastaden (troligen år 2024) planeras en uppgång i närheten av Haga Norra, vilket kommer att öka tillgängligheten ytterligare. Stadsdelen har dessutom en omedelbar närhet till motorvägen (E4) och Arlanda och Bromma flygplats nås snabbt med både flygbuss och bil.  

Besök haganorra.se för mer information om området.