Projekt Grand Central Sundbyberg

I livfulla Sundbybergs centrum skapar vi samlade ytor av en storlek som få andra byggnader i Stockholmsområdet kan erbjuda. Dessutom med tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar och fjärrtåg direkt vid entrén.

Modernt och flexibelt 

Kvarteret Orgeln på Järnvägsgatan 12–20 och Sturegatan 11–19 bygger vi om och utökar med fyra våningar för att skapa samlade ytor av en storlek som få andra byggnader i Stockholmsområdet kan erbjuda. Här skapas rätt förutsättningar för flexibla och verksamhetsanpassade kontor i Sundbybergs mest betydelsefulla läge. Vår första hyresgäst är Migrationsverket som kommer flytta in efter sommaren 2018 och hyra cirka hälften av lokalytan. . 

I hjärtat av Sundbyberg

Sundbybergs centrum är en levande, trygg och företagstät del av Stockholm med kontor, bostäder, torg, butiker, grönområden, kommunikationer och övrig service. Det finns hela 30 000 kontorsarbetsplatser och kommunen är både Sveriges mest tätbefolkade och snabbast växande.

Nära alla kommunikationer

Att arbeta i Sundbybergs centrum är lättillgängligt, entrén i huset ligger i anslutning till pendeltåg, tunnelbana, tvärbana, bussar och fjärrtåg. På tio minuter är du på Bromma flygplats och till Arlanda kommer du på fyrtio minuter med tvärbana och pendeltåg.

Om huset

Huset kommer att få tydliga och välkomnande entréer. Ljusgårdar och en takterrass med unik utsikt över Sundbyberg bidrar till trivsel och i gatunivå, under kontorsvåningarna, blir det nära till butiker, restauranger och service.

Fasaden är tänkt att varieras för att bryta upp de stora ytorna. Invändigt blir det tidlöst med moderna inslag där materialen är valda med fokus på hållbarhet och låg miljöpåverkan.

Ljusgårdarna

Ljusgårdarna blir en samlingsplats i huset, ett mervärde för både medarbetare och besökare. Här kan människor både ses och synas, hitta allt från en lugn vrå att arbeta i till att naturligt mötas för att utbyta idéer. Insidan ska överraska och vara en kontrast till husets strukturella utsida.

Öppna och flexibla kontorsplan

Kontorsplanen är stora, öppna och flexibla för en effektiv möblering. Här har du som kund möjlighet att påverka utefter dina behov. Alla arbetsplatser ges goda förutsättningar och bra dagsljus.

Den senaste tekniken

Det om- och tillbyggda kontorshuset förses med ny ventilation och den senaste tekniken för att få bästa komfort och energihushållning.

Service och mötesplatser

Alldeles i närheten finns konferensanläggningen Summit som erbjuder en mötesplats med inspiration från urbana parker runt om i världen. Ett perfekt ställe för viktiga affärsmöten och interna konferenser.

I närområdet har vi ett servicecenter med Fabege-medarbetare som snabbt hjälper till med det som rör era lokaler. Och för att underlätta för er som hyresgäster kan vi utforma serviceutbud efter era behov. 

Husets historia

Huset Orgeln uppfördes 1964 - redan då en kvartersstor byggnad uppdelad i två volymer för handel och kontor i modernistisk stil. Tipstjänst (Svenska Spel), EPA (Åhléns) och Försäkringskassan är några av de största hyresgästerna sedan dess. 

Miljöklassad byggnad

Orgeln projekteras för att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå ”Very Good”.

 • Cykelparkering och omklädningsrum i huset
 • Laddstolpar och parkering för elbilar i garage
 • Energieffektiva fläktar
 • Ventilationen stängs av efter kontorstid
 • Ventilation styrs automatiskt  efter person- och värmebelastningen
 • Värmeåtervinning i ventilationsluft
 • Utvändiga solskydd, styrs automatiskt
 • Lufttät fasad, välisolerade tak och energieffektiva fönster
 • Belysning styrs via närvarosensorer och dagsljus
 • Energieffektiva ljuskällor
 • Miljösäkrade materialval
 • Sedumtak för minskad påverkan på stadens dagvattensystem

Projektinformation

Inflytt:  Q3 2018 
Byggår:  2018/1966
Ombyggnation och tillbyggnad:  2016/2017
Uthyrningsbar kontorsyta: cirka 30 000 kvm
Lokalarea (LOA): cirka 41 000 kvm
Storlek per plan:  1 000–5 000 kvm
Parkering: Upp till 250 platser i garage
Miljöcertifiering:  BREEAM-SE, Very Good
Entreprenör: Allegro
Arkitekt: BAU Arkitekter