Projekt The Winery Hotel, Järva krog

The Winery Hotel bjuder sina besökare på egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek med smakprover från vinvärldens alla hörn. Husets arkitektur, med tegelinslag och stora fönsterpartier, för tankarna till en stor saluhall som sjuder av liv dygnet runt.

Varmt välkommen till Sveriges första vinhotell

Vid Järva krog i Solna ligger Sveriges första vinhotell. Med 184 rum erbjuder The Winery Hotel sina besökare egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek med smakprover från vinvärldens alla hörn.

Det nya hotellet är utvecklat som ett svar på det kraftigt ökade intresset för vin och vintillverkning. Husets arkitektur, med tegelinslag och stora fönsterpartier, för tankarna till en stor saluhall som sjuder av liv dygnet runt. Möteskonceptet i saluhallsmiljö med fokus på event är helt nytt. På hotellets tak, med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken hittar du gym och pool.

Byggnaden projekteras med målet att nå miljöcertifieringen BREEAM-SEs nivå Very good, där energieffektivitet och hänsyn till miljöpåverkan vid materialval är styrande.

Egen vintillverkning med hjärtat i Toscana

Den egna vinproduktionen beräknas bli 8 000 flaskor om året. För att kvalitetssäkra processen har The Winery Hotel anlitat en av Italiens främsta etnologer som rådgivare, Luca Rettondini, produktionsansvarig vid vingården Le Macchiole i Toscana. Tillsammans med svenska vinmakaren Johan Zälle, från Högberga vinfabrik, garanterar han en vinproduktion av högsta klass.

The Winery Hotels unika erbjudande lockar besökare från hela Sverige.

Thewineryhotel.se

Miljöklassad byggnad

The Winery Hotel projekteras för att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM, nivå Very Good.

Systemet täcker hela byggprocessen, allt från rivning av tidigare fastighet, byggnadens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering till påverkan på närmiljön och byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.

Fastighetsinformation

Bruttoarea (BTA) 10 780 kvm
Lokalarea (LOA) 8 630 kvm
Entreprenör Veidekke/Arcona
Arkitekt Archus Arosia Arkitekter AB
 

Tidplan

Datum Beskrivning
Grundläggning  färdig oktober 2014
Prefab stomme  oktober 2014 – april 2015
Inklädnad
november 2014 – maj 2015
Invändig komplettering januari 2015 – november 2015
Slutarbeten september 2015 – januari 2016