Projekt No1 Råsunda

Kontoren vi utvecklar i Råsunda har ett fantastiskt läge, för att inte säga unikt. Genuina gamla Råsunda på ena sidan och servicetäta Solna Centrum på andra. Tvärbanan, tunnelbanan och bussar stannar utanför dörren.

Kommunikationer utanför dörren

Kontoren vi utvecklar i Råsunda har ett fantastiskt läge, för att inte säga unikt. Telenor har till exempel redan beslutat att flytta sitt svenska huvudkontor hit.

Tvärbanan stannar utanför dörren och tunnelbanan ligger mycket nära. Du har stort utbud av busslinjer och med två av Solnas största gator, Frösundaleden och Solnavägen, kommer du enkelt hit med cykel och bil. Närheten till Arlanda och Bromma flygplats har både du och dina kunder glädje av.

All världens service

I Solna Centrum, alldeles intill, finns 120 butiker, restauranger, service och hotell. Grannområdet Arenastaden med till exempel Mall of Scandinavia, Friends Arena och Quality Hotel Friends bjuder på shopping, evenemang och övernattning i världsklass.

Nya Torgstråket utvecklas som en koppling till genuina Råsunda torg och får ett spännande utbud av restauranger och caféer.

Om huset

Den nya kontorsbyggnaden kommer att bli ett landmärke i Råsunda. Väl synlig från både Solnavägen och Frösundaleden, i ett fritt och synligt läge.

Lokalerna som är tillgängliga är belägna på de övre våningsplanen, i två torn, och erbjuder fantastisk utsikt, ljusa öppna flexibla ytor och den senaste tekniken. Layout och teknik som används i kontoren ska smidigt kunna anpassas efter behov, utveckling, konjunkturer och trender.

I samarbete med oss på Fabege kan vi smidigt förändra fördelning och rumsfunktioner för aktuell verksamhet.

Öppet och flexibelt

Kontoren blir öppna och flexibla, vilket ger maximal frihet att organisera enligt hyresgästernas önskemål.

Stommen och tekniken som används för kontoren kommer att smidigt kunna anpassas efter behov, utveckling, konjunkturer och trender. I samarbete med oss på Fabege kan vi smidigt förändra fördelning och rumsfunktioner för aktuell verksamhet.

Tak och terrasser

Till flera av de lediga kontorslokalerna kommer vi att kunna erbjuda uteplatser och terrasser. En chans att ta vara på läget och njuta av sol, ljus, grönska och luft.

Taket till byggnaden planeras att förses med solceller och planteras med gröna sedumväxter,

Konferenser och event utöver det vanliga

Park Inn by Radissons tjänst Smart meetings & events i Solna Centrum erbjuder en fräsch och tillmötesgående upplevelse från början till slut. Summit i Solna Business Park skapar möten med inspiration från urbana parker runt om i världen.

I Arenastaden bjuder Quality Hotel Friends och Friends Arena på möjligheter för upp till 75 000 deltagare. Dessutom finns flera andra duktiga arrangörer av konferenser och möten i området.

Fabege till er tjänst

I närområdet har vi ett servicecenter med Fabege-medarbetare som snabbt hjälper till med det som rör era lokaler. Och för att underlätta för er som hyresgäster kan vi utforma serviceutbud efter era behov. 

Miljöklassad byggnad

Hörnan projekteras för att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå ”Very Good”.

 • Omklädningsrum i huset
 • Laddstolpar och parkering för elbilar i garage
 • Energieffektiva fläktar
 • Ventilationen stängs av efter kontorstid
 • Ventilation styrs automatiskt  efter person- och värmebelastningen
 • Värmeåtervinning i ventilationsluft
 • Utvändiga solskydd, styrs automatiskt
 • Lufttät fasad, välisolerade tak och energieffektiva fönster
 • Belysning styrs via närvarosensorer och dagsljus
 • Energieffektiva ljuskällor
 • Miljösäkrade materialval
 • Solceller på taket
 • Sedumtak för minskad påverkan till stadens dagvattensystem

Projektinformation

Inflytt:  2018
Byggår:  2018
Nybyggnad:  2016/2017
Vakanta kontor: ca 6 000 kvm
Bruttoarea (BTA): 19 000 kvm
Lokalarea (LOA): 15 000 kvm
Storlek per plan:  200-1 500 kvm
Parkering: I garage
Miljöcertifiering:  BREEAM-SE, Very Good
Entreprenör: PEAB
Arkitekt: Nyréns