Solna Business Park

Solna Business Park är en etablerad företagspark där ett flertal storföretag, bland annat Ica, Evry och Coop, har sina huvudkontor.

Framgångskoncept vilar inte på lagrarna

Fabege äger merparten av fastigheterna i Solna Business Park, som är ett av Stockholms och Sveriges bäst utvecklade kontorsområden. COOP, Unilever, Evry och SBAB är bara några av företagen som har sitt huvudkontor här. Deras val av område är lätt att förstå. Här finns många företag som gör affärer med varandra, ett stort tjänsteutbud, oslagbara kommunikationer och vårt eget lokala servicekontor. I Solna Business Park är det enkelt att vara företagare.

Arbetslivet definieras inte längre av kontorets väggar. Vår drivkraft är att utveckla och förädla områden som gör hela livet enklare. För medarbetare som trivs har också energin och engagemanget som krävs för att göra de stora affärerna. Solna Business Park är ett framgångsrikt exempel på vad vi menar med det.

En av Sveriges mest företagsvänliga kommuner

Fem kilometer från Hötorget ligger Solna Business Park i en av Sveriges mest företagsvänliga kommuner. Utanför ditt företags entré finns ett brett serviceutbud med bland annat ICA Maxi, flera gym, vårdcentral, apotek, bankomat, kemtvätt, konferensanläggningar, hotell och restauranger. Inom promenadavstånd ligger Sundbybergs Centrum och Sturegatan med butiker, caféer, pubar och restauranger. Vid Sundbybergs torg ligger Signalfabriken med butiker, caféer och gym.

Nära hela Mälardalen

Solna Business Park erbjuder ett av Stockholmsregionens bästa kommunikationslägen. Sundbybergs station är den enda stationen i Stockholm där tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och fjärrtåg strålar samman. Hit går du på fem minuter. Utöver den spårbundna trafiken finns ett stort antal busslinjer och mycket goda cykelmöjligheter. Det är också nära till Stockholms flygplatser.

Med tunnelbanan tar det 12 minuter till city, med pendeltåget 8 minuter. Tvärbanan går via Alvik vidare till Hammarby Sjöstad, eller till Solna station och Arenastaden. Med Mälarbanan är du hemma i Enköping på 30 minuter, eller i Västerås på 45 minuter.
Flygbussar till både Arlanda och Bromma Flygplats går från Sundbybergs Torg. Från Sundbybergs station går även tåg till Göteborg, Karlstad och Borlänge.

En av Sveriges bästa affärsrestauranger

Som stora fastighetsägare driver vi utvecklingen i de områden där vi verkar. Det gör vi i nära samarbete med våra kunder. Så när kunderna efterfrågade fler hotell och en riktigt bra affärsrestaurang med privata rum, tog vi kontakt med hotellägaren Maude och stjärnkrögaren Pontus Frithiof. Resultatet är ytterligare ett Hotel by Maude och den välbesökta restaurangen Pontus in the Park – och det är vi mycket glada för.

Här är inte bara parkerna gröna

Solna Business Park är en grön stadsdel inifrån och ut. All elkraft som levereras till våra fastigheter är certifierad, vattenproducerad el från Vattenfalls nordiska anläggningar. Fjärrvärmen och fjärrkylan är märkt "Bra miljöval".

Vi tecknar också gärna Gröna hyresavtal, där vi gemensamt tar ansvar för miljöfrågorna. I avtalet regleras bland annat källsortering av avfall, val av miljösäkra byggmaterial, energioptimering, förnybar el och hållbart resande. Syftet är att gemensamt öka miljömedvetenheten och göra miljösmarta val.

Välkommen till vårt servicekontor

Vi äger många fastigheter i Solna Business Park och därför har våra hyresgäster goda möjligheter att expandera inom området. Vi kan också påverka utvecklingen av både fastigheter och område.

För att finnas enkelt tillgängliga för våra hyresgäster i Solna Business Park har vi ett servicekontor på Englundavägen 7.

Oavsett om du söker konferenslokaler, biluthyrning, catering, poolcyklar eller kontorsvaror så finns det mesta inom promenadavstånd. Om du mot förmodan inte skulle hitta det du söker - fråga oss. Vi har ett stort nätverk av affärskontakter i Solna.