Att bygga stadsdelar är inget för ensamvargar. Det behövs många olika kompetenser och eldsjälar som ser till att visioner blir till verklighet. Långsiktigt arbetar vi alltid nära kommunerna och utvecklar staden tillsammans. Vi tar också löpande hjälp av kompetens utifrån i certifieringsfrågor, hållbarhetsforum och branschöverskridande organ som ser till att vi hela tiden utvecklas som bransch. Sedan finns det andra former av samarbeten som ligger oss extra varmt om hjärtat där vi har möjlighet att stötta en positiv samhällsutveckling på ett mer socialt sätt.
Genom vår stadsutveckling påverkar vi samhällsutvecklingen och via ett långsiktigt och hållbart arbete kan vi skapa bra förutsättningar för såväl boende, arbetande som besökare. Vårt engagemang sträcker sig bortom det enskilda huset och omfattar platsen, innehållet, miljön, men framför allt människan.
Sociala och kulturella värden prioriteras
För att säkerställa långsiktig värdetillväxt i våra stadsdelar har vi kopplat social hållbarhet till affärsverksamheten. Vi genomför sociala platsanalyser och tar fram en social färdplan. Vårt fokus är dialog och samverkan, fysisk stadsplanering samt sociala engagemang. Syftet är att uppnå trygghet och trivsel, sysselsättning, hälsa och välbefinnande och tillgängligt boende. Merparten av våra aktiviteter riktar sig mot barn och ungdomar.
Vår satsning ”Livet mellan husen” är ett sätt att skapa en attraktiv gatumiljö genom offentlig konst och kultur där såväl etablerade konstnärer som skolbarn är med och skapar. Ett exempel är konstutställningen Street Gallery i Solna Business Park där lovande konstnärer får möjlighet att visa upp sina verk i gatumiljön liksom Solna Live Park, en scen för både etablerade och debuterande artister.
När Operans och Dramatens ateljéer i Flemingsberg står klara 2024 kommer vi tillsammans att arbeta med skolor i närområdet genom Operans verksamhet för barn och unga (Unga på Operan) för att bidra till att fler barn och unga får uppleva Operans konstformer.